Vesti
Društvo i ekonomija
Jat postaje "Er Srbija"
02.07.2013. 20:00
Izvor: Mondo
Jat postaje "Er Srbija"
Vicepremijer Aleksandar Vučić izjavio je danas da očekuje uspeh pregovora sa Etihadom i sporazum o partnerstvu te kompanije i Jat ervejza.
Vučić je na konferenciji za novinare rekao da će konačno uspešno biti rešen problem Jugoslovenskog aerotransporta i najavio promenu naziva u "Er Srbija".
Generalni direktor Jat ervejza Velibor Vukašinović izjavio je da stručnjaci Etihada - firme iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, intenzivno analiziraju poslovanje njegove kompanije.
Vlada Srbije i Etihad potpisali su 17. juna ove godine Memorandum o razumevanju, da bi unapredili razgovore o mogućem investiranju Etihada u Jat.
Etihad i Jat potpisali su 15. aprila ugovor o saradnji kroz zajedničke letove i prodaju karata, a Etihad ervejz je na osnovu tog dokumenta 15. juna uveo svakodnevne letove na liniji između Beograda i Abu Dabija.
Prvi potpredsednik Vlade se osvrnuo i na sporazum sa Međunarodnim monetarnim fondom (MMF).
"Neće biti tragedije ako se ne postigne sporazum sa MMF-om, ali pokusaćemo da ga postignemo", rekao je Vučić na konferenciji za novinare u Vladi Srbije.
Ministar finansija Mlađan Dinkić rekao juče u Skupštini Srbije da nije realno da Srbija do kraja 2013. godini sklopi aranžman s MMF-om i dodao da MMF smatra da treba smanjiti penzije i plate u javnom sektoru, što je Vlada Srbije odbacila.
"Razumeo sam šta je gospodin Dinkić želeo da kaže. Želeo je da kaže da nije lako ispuniti sve teške uslove koje su oni postavili i da budžet nije u tom smislu ni planiran", rekao je Vučić na pitanje novinara da li izjava Dinkića znači da je Vlada Srbije odustala od aranžmana sa MMF-om.