Vesti
Društvo i ekonomija
Konferencija o monitoringu i nadzoru IPA fondova u Ohridu
14.10.2013. 20:00
Izvor: press
Konferencija o monitoringu i nadzoru IPA fondova u Ohridu
Narodni poslanici Ljubiša Stojmirović, Zoran Pralica i Vladimir Marinković učestvovaće u radu konferencije na temu "Efektivni monitoring i parlamentarni nadzor IPA fodova", koja počinje danas i trajaće do 14. oktobra u Ohridu, saopštilo je Odeljenje za odnose s javnošću Narodne skupštine Srbije
Konferencija se održava u okviru predsedavanja Makedonije neformalnom mrežom odbora nadležnih za pitanja privrede, finansija i evropskih integracija parlamenata zemalja zapadnog Balkana. Neformalnu parlamentarnu mrežu podržava Vestministerska fondacija, u sklopu projekta koji će trajati do 31. marta 2015. godine.
Očekuje se da će na konferenciji učestvovati 50 predstavnika parlamenata zapadnog Balkana, Evropske komisije i naučnih institucija. Od oktobra 2013. godine, Narodna skupština Srbije preuzeće šestomesečno predsedavanje ovom neformalnom parlamentarnom mrežom. Sredstvima iz IPA fondova, Evropska unija finansira konkretne projekte, kako bi pomogla zemljama kandidatima da u procesu pridruživanja EU izgrade svoje kapacitete neophodne za puno članstvo.