Vesti
Društvo i ekonomija
Ugovor Unikredit banke i EFSE o kreditu od 15 miliona evra
21.01.2014. 20:00
Izvor: Blic
Ugovor Unikredit banke i EFSE o kreditu od 15 miliona evra
Evropski fond za jugoistočnu Evropu (EFSE) i Unikredit banka u Srbiji potpisali su Ugovor o kreditu od 15 miliona evra namenjen daljem jačanju kreditne podrške kada je u pitanju poslovanje sa stanovništvom, saopštila je danas ta banka.
Sredstva su namenjena stambenom kreditiranju i kreditiranju poboljšanja uslova stanovanja. To je drugi ugovor o saradnji koji su u poslednjih godinu dana potpisali EFSE i Unikredit banka, i koji će omogućiti odobravanje više od 400 novih kredita.
Unikredit banka iz godine u godinu, uvećava svoju bazu klijenata, koja trenutno premašuje 200.000 klijenata - fizičkih lica. Više od polovine svih stambenih kredita i kredita za adaptaciju i rekonstrukciju odobreni su klijentima koji žive van Beograda, navedeno je u saopštenju.
- Širokom mrežom ekspozitura, Unikredit banka je u mogućnosti da svojim uslugama pokrije teritoriju cele zemlje i tako suštinski doprinese razvojnim ciljevima finansiranja u Srbiji. Sve to Unikredit banku čini izuzetnim partnerom u ostvarivanju naše misije da poboljšamo uslove stanovanja u zemljama u kojima je EFSE prisutan - izjavila je predsedavajuća Borda direktora EFSE-a Monika Bek.
"Ova kreditna linija će nam omogućiti da dodatno ojačamo našu podršku stanovništvu kada je u pitanju obezbeđivanje životnog prostora, što predstavlja jedan od glavnih izazova sa kojima se mlade osobe i ljudi u srednjim godinama suočavaju, ne samo u Srbiji, već i u celom svetu", rekao je predsednik Izvršnog odbora Unikredit banke u Srbiji Klaudio Ćezario.