Vesti
Društvo i ekonomija
Er Srbija neće "parati" nebo iznad Amerike
23.01.2014. 20:00
Izvor: Mondo
Er Srbija neće "parati" nebo iznad Amerike
Aviokompanija Er Srbija izrazila je danas razočaranje odlukom Ministarstva za saobraćaj SAD da odbije nameru srpske aviokompanije da ponudi usluge na američkom tržištu, kroz kod-šer ugovore sa Etihad ervejzom i drugim aviokompanijama.
"Smatramo da je odluka o zabrani predloženog kod-šer aranžmana protivna globalnim trendovima o liberalizaciji aviosaobraćaja, i da se pri tome ne uzimaju u obzir aktuelna trgovinska razmena i dobri diplomatski odnosi dveju država", rečeno je agenciji Beta u srpskoj nacionalnoj aviokompaniji.
Kako je rečeno, Er Srbija razmatra upućivanje zvaničnog odgovora Ministarstvu za saobraćaj SAD-a.
Podseća se da su aviokompanije iz SAD-a dugo koristile mogućnost obavljanja direktnog aviosaobraćaja sa Srbijom i ističe da istu mogućnost prema principu reciprociteta zaslužuje i Er Srbija.
"Srbija ima presudnu poziciju u daljem razvoju tržišta jugoistočne Evrope i Balkana", navode u srpskoj nacionalnoj aviokomoanija.
Er Srbija je zajednička aviokompanija Vlade Srbije i Etihad ervejza, nacionalne aviokompanije Ujedinjenih Arapskih Emirata.
SAD su odbile je zahtev Etihada i Er Srbije za uspostavljanje linija tih kompanija za Ameriku nakon što je američka aviokompanija Delta erlajnz uložila žalbu na njihovu molbu, piše danas beogradska štampa.