Vesti
Društvo i ekonomija
Simonović:Netačno da je višak 7.000 železničara
30.01.2014. 20:00
Izvor: Blic
Simonović:Netačno da je višak 7.000 železničara
Generalni direktor Železnica Srbije Dragoljub Simonović demantovao je danas tvrdnje pojedinih sindikata da je 7.000 železničara višak i dodao da će zaposleni u Železnicama imati redovne plate, uprkos smanjivanju subvencija.
Simonović je rekao da uprkos tome, što su Železnicama Srbije smanjene subvencije za 2014. godinu za skoro oko 1,5 milijrdi dinara, u odnosu na prošlu godinu, da će železničari dobijati plate kao i pre s obzirom da to preduzeće sve više povećava prihopde od prevoza robe i putnika.
Srpske želenice ove godine imaće na raspolaganju oko 12,6 milijardi subvencija. Komentarišući najave sidikata da 7. februara, protiv njega održe protest, Simonović je rekao da Železnice imaju 28 sindikata, od čega četiri reprezentativna i da je samo sindikat Železničara Srbije za protest, dok su ostala tri sindikata odustala.
On je istakao da je sindikat Železnicacra Srbije najviše ugrožen ukidanjem privilegija njihovim sindikalnim liderima i da se zato i bune.
Simonovcih je poručio da će se izboriti sa sindikatima u Železnicama koje već dugo isisavaju novac iz tog preduzeća, ili će dati ostavku. U tom preduzeću zaposleno je 18.400 radnika.