Vesti
Društvo i ekonomija
Osam porodica dobilo ključ od stana
09.04.2014. 20:00
Izvor: RTS
Osam porodica dobilo ključ od stana
Ministar odbrane Nebojša Rodić uručio je ključeve od stanova u voždovačkom naselju "Stepa Stepanović" porodicama osam penzionisanih pripadnika Vojske Srbije koji su na njih čekali ukupno 230 godina.
Nebojša Rodić je rekao da je nastavljena praksa koja traje iz meseca u mesec - da se pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, na prostoru bivše kasarne dodeljuju stambene jedinice na korišćenje, prenosi Tanjug.
"Dosta agresivno sam nastojao da to ne prestane ni u aprilu, želeći time da stavim do znanja da sve ono što je bilo, nije bio marketinški potez već sprovođenje odgovorne politike u ministarstvu", rekao je ministar.
Rodić je rekao da se danas dele ključevi od osam stambenih jedinica i da su među onima koji će biti stambeno zbrinuti i porodice u kojima su tri žene udovice koje žive same s decom i jedan pripadnik Ministarstva odbrane koji ima 77 godina.
"Moramo svakog pripadnika vojske sagledavati kao čoveka koji zaslužuje apsolutno svako uvažavanje i pažnju, jer država od njega traži veoma nesebičan doprinos kada dođe do problema", rekao je Rodić.
Rodić je istakao i da se sa dodelom ključeva mora nastaviti i u narednim mesecima, najavivši i nastavak rada na pronalaženju sistemskog rešenja za obezbeđivanje stanova za pripadnike sistema odbrane.
"Pokušavamo da se oslobodimo sve imovine koja nije u direktnoj funkciji onoga za šta je vojska zadužena i to moramo da uradimo što pre, inače ćemo doći u situaciju da kao armije država u okruženju budemo poreski obveznici", rekao je on.
Prema njegovim rečima, radi se na tome da što je moguće pre višak vojne imovine bude ustupljen onima koji su u stanju da grade i da nam dodele stanove.
Rodić je najavio i da će na Bežanijskoj kosi, jedna od zgrada koje je počela da se gradi 1992. sa 82 stana biti tokom juna predata na korišćenje, i izrazio očekvanje da će biti rešen problem sa delom viška vojne imovine u Zemunu.