Vesti
Društvo i ekonomija
Danas sastanak Radne grupe za Zakon o radu
13.05.2014. 20:00
Izvor: Akter
Danas sastanak Radne grupe za Zakon o radu
Sastanak Radne grupe za izmene Zakona o radu biće danas održan, a krajem ove nedelje očekuje se da će biti održana i sednica Socijalno-ekonomskog saveta
Sednica, koja je trebalo da bude održana juče, odložena je posle kraćeg sastanka članova Radne grupe sa ministrom za rad Aleksandrom Vulinom, na kome je dogovoreno da se detalji u vezi izmena Zakona o radu razmatraju danas.
"Očekujemo da će u petak ili subotu biti održana sednica SES-a na kojoj će prisustvovati i premijer Aleksandar Vučić, a na kojoj će detaljnije biti razmatrani reformiski zakoni i mere koje vlada planira da usvoji", izjavio je Tanjugu predsednik Unije poslodavaca Srbije Nebojša Atanacković.
Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin predsedavao je u petak sastankom Radne grupe za izradu Nacrta zakona o izmenama i dopunama Zakona o radu, a pored članova Radne grupe, sastanku su prisustvovali predsednici Saveza samostalnih sindikata Srbije Ljubisav Orbović, UGS Nezavisnost Branislav Čanak, Unije poslodavaca Srbije Nebojša Atanacković, kao i predsednik Privredne komore Srbije Željko Sertić.
Nacrt zakona pripremilo je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, a članovi Radne grupe su se saglasili da će svakodnevno raditi na pripremi Nacrta zakona kako bi ga završili u što kraćem roku.
Dogovoreno je i da Privredna komora Srbije, zbog značaja koji će imati u primeni Zakona u praksi, aktivno učestvuje u njegovoj izradi, navedeno je u saopštenju.
Lider UGS Nezavisnost Branislav Čanak rekao je za Tanjug nakon sastanka održanog u petak da će sastanci radne grupe biti održavani svakog dana sledeće nedelje, kako bi se usaglasila sporna predložena rešenja.
Direktor Unije poslodavaca Srbije (UPS) Dragoljub Rajić i predsednik Unije poslodavaca Srbije Nebojša Atanacković ocenili su da poslodavci i sindikati neće moći u narednih mesec i po dana, kada ističe rok za usvajanje novog zakona o radu, da se dogovore o sadržaju tog dokumenta bez ponovne intervencije premijera Aleksandra Vučića, i da će konačnu odluku o verziji koja će biti usvojena dati Vlada Srbije.