Vesti
Društvo i ekonomija
Ruralni turizam razvojna šansa Srbije
18.08.2014. 20:00
Izvor: Blic
Ruralni turizam razvojna šansa Srbije
Veća ulaganja u razvoj rurlanog turizma pospešila bi dalju izgradnju turistiičkih kapaciteta i otvaranje novih radnih mesta, što na duži rok predstavlja razvojnu šansu Srbije, istakli su učesnici Međunarodne Konferencije na temu „Turizam i ruralni razvoj Srbije“, koja je počela danas i trajaće i sutra u Hotelu „Ozon“ u Brzeću.
Učesnici ovog dvodnevnog naučnog skupa saglasni su, da treba iskoristiti komparativne prednosti Brusa, Brzeća, Kopaonika, Ribarske banje, kao i drugih turističkih mesta širom Srbije, kako bi se domaćim i stranim turistima na pravi način prezentovao ukupan „turistički milje i prirodne specifičnosti “.
O turističkim, sociološkim , sportskim, zdravstvenim i drugim aspektima razvoja ruralnog turizma Srbije govorili su danas akademici: Slobodan Nešković, rukovodilac Centra za strateška istraživanja nacionalne bezbednosti iz Beograda, Mladen Bodiroža sa internacionalnog Univerziteta u Travniku, Rade Biočanin profesor Internacionalnog fakulteta iz Brčkog, te prof. dr. Miroljub Milinčić, bivši dekan geogravskog fakulteta u Beogradu.
Slobodan Vidojević, predsednik opštine Brus rekao je, da se razvoju ruralnog turizma u ovom kraju poklanja velika pažnja, te da je u proteklih pet godina u Brzeću izgranjeno desetak novih hotela i apartmanskih naselja sa preko 5.000 ležaja.
Organizatiri ove Konferencije, koja sutra završava sa radom su, opština Brus i beogradski Centar za strateška istraživanja nacioalne bezbednosti.