Vesti
Društvo i ekonomija
Bugarski pozvao poljoprivrednike da se udruže
22.08.2014. 20:00
Izvor: Blic
Bugarski pozvao poljoprivrednike da se udruže
Vršilac funkcije pokrajinskog sekretara za poljoprivredu Branislav Bugarski pozvao je danas poljoprivrednike da se udružuju i da sami ulažu u svoje kapacitete, iako je to danas, kako je rekao: "naučna fantastika".
Bugarski je na okruglom stolu u Bečeju rekao da treba ohrabrivati domaće poljoprivrednike da se udružuju, jer će na taj način biti jači i za investicije. On je ocenio da je poljoprivreda u Srbiji u proteklih 20 godina nosila teret socijalnog mira, ali i danas predstavlja najvažniju privrednu granu.
Zbog toga, dodao je Bugarski, svi resursi treba da budu u funkciji razvoja sela, kako bi se mladima omogućilo da tu žive.
"Jedan od modela može da bude da svaki mladi bračni par dobije po 20 ili 30 hektara zemlje", naveo je pokrajinski sekretar.
Po njegovim rečima, ove godine će biti revitalizovano 1.600 kilometara kanala, od ukupno nešto više od 4.000 kilometara, za šta je izdvojeno oko milijardu dinara.
Okrugli sto u Bečeju organizovali su Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj (NALED) i Pokrajinski sekretarijat za međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu, u okviru projekta "Povoljno poslovno okruženje kao pokretač razvoja Vojvodine".