Vesti
Društvo i ekonomija
NIS uložio 250 miliona evra u pumpe u Srbiji
05.09.2014. 20:00
Izvor: Mondo
NIS uložio 250 miliona evra u pumpe u Srbiji
Naftna industrija Srbije (NIS) uložila je 250 miliona evra u otvaranje benzinskih pumpi u prethodnih pet godina, a od sledeće godine počeće aktivnije da investira i u modernizaciju benzinskih stanica u Beogradu.
To je danas izjavio generalni direktor NIS-a Kiril Kravčenko i najavio veća ulaganja te kompanije u projekte od društvenog značaja u Beogradu.
Posle tri godine ulaganja u benzinske pumpe došli smo do Beograda, rekao je Kravčenko i ukazao da to nije bilo moguće ranije, jer je bilo puno problema, zbog nerešenih imovinsko-pravnih pitanja, vezanih za benzinske stanice.
Za poslednjih pet meseci na rešenju tih problema u Beogradu je urađeno više nego u prethodnih pet godina i to zahvaljujući dobroj saradnji sa rukovodstvom grada Beograda, naglasio je Kravčenko na otvaranju nove benzinske pumpe pod brendom "NIS Petrol", sa desne strane autoputa E75 u Beogradu, kome je prisustvovao i gradonačelnik Beograda Siniša Mali.
Ta benzinska pumpa, koju je NIS nedavno kupio na tenderu od preduzeća koje je otišlo u stečaj, bila je 2011. godine na prvom mestu po dnevnoj prodaji, a sada, kako je rekao Kravčenko, nije ni među 20, jer joj je u poslednje tri godine stalno padao promet.
Sada, nakon rekonstrukcije i zahvaljujući dobrim proizvodima, novim servisima i gorivima NIS-a, poput premijuma dizel Ultra D, prvi čovek NIS-a očekuje da će ta pumpa moći da konkuriše najpoznatijim NIS-ovim benzinski stanicama, kao što su Zmaj 1 i 2.
Kravčenko je zahvalio gradonačelniku Beograda Siniši Malom i ostalom rukovodstvu grada Beograda za pomoć koju su pružili NIS-u u pogledu rešenja imovinsko-pravnih problema u Beogradu vezanih za benzinske pumpe.
Generalni direktor NIS-a je u znak zahvalnosti uručio gradonačelniku Beograda i predstavnicima gradske uprave NIS-ovu lojaliti super karticu, kojoj će se, kako je najavio, za nekoliko meseci pridružiti još tri-četiri nova poslovna partnera.
Podsetivši da je Radna grupa grada Beograda za prethodnih pet meseci uradila dosta posla po pitanju rešavanja imovinskih pitanja koja se tiču benzinskih pumpi NIS-a, gradonačelnik Mali je rekao da očekuje da će NIS upravo zahvaljujući tome u narednih godinu, dve imati najviše ulaganja u Beogradu.
"Svaka nova ili renovirana benzinska pumpa u Beogradu doprinosi tome da grad bude lepši i svremeniji", kazao je Mali.
On je podsetio da Grad Beograd i NIS imaju dobru saradnju na projektu "Saradnja radi razvoja", koja je počela marta ove godine.
NIS-ova benzinska stanica na autoputu u Beogradu, ima prepoznatljiv trikolorni brend "NIS Petrola" (crveno, plavo, belo), a potrošačima su ponuđeni kvalitetni derivati: evro premijum BMB 95, Evro BMB 98, ULTRA D, Evro dizel 5 i Autogas.