Vesti
Društvo i ekonomija
Emiraćani žele da ulažu u srpski agrar i turizam
01.12.2014. 20:00
Izvor: Mondo
Emiraćani žele da ulažu u srpski agrar i turizam
Ambasador Ujedinjenih Arapskih Emirata u Beogradu Djuma Rašed Al Daheri izjavio je da je sve više investitora iz ove arapske zemlje zainteresovano da ulaže u projekte u Srbiji.
"Vlada UAE ohrabrila je investitore da ulažu u ekonomske projekte u Srbiji i na tom planu su učinjeni značajni koraci. Srbija je pogodna za investicije zato što ima ekonomske potencijale i strateški položaj na Balkanu", rekao je Al Daheri za Međunarodni radio Srbija.
Ambasador je rekao da će u razvoju ekonomskih odnosa centralno mesto imati agrar jer su Emirati "veoma zainteresovani za srpske proizvode", ali i da "postoje ogromni potencijali i za razvoj turizma i investicije u toj oblasti".
Za još bolji razvoj turizma, dodao je ambasador Al Daheri, neophodna je i bolja infrastruktura.
Kao "najzanimljiviju investiciju" iz UAE ambasador je naveo "Beograd na vodi" koji će "u narednih dve do tri godine, kada se očekuje završetak prve faze, biti privlačna destinacija za mnoge turiste".
On je ocenio da su odnosi Srbije i UAE na "vrlo visokom nivou" i da se "zasnivaju na poštovanju, prijateljstvu i na uzajamnom poverenju" dodajući da posete na najvišem nivou "ohrabruju investitore".