Vesti
Društvo i ekonomija
Niko neće da kupi Nišku pivaru
19.02.2015. 20:00
Izvor: Mondo
Niko neće da kupi Nišku pivaru
Propao je i peti pokušaj prodaje "Niške pivare" jer se za licitaciju koja je bila zakazana za danas nije prijavio nijedan kupac.
"Niška pivara" je ovoga puta nuđena kupcima po ceni od 240 miliona dinara.
Stečajni upravnik "Niške pivare" Ljubomir Kostić rekao je za Betu da niko od zainteresovanih nije uplatio depozit, niti otkupio prodajnu dokumentaciju u utvrđenom roku.
"Kao i za prethodne četiri licitacije, i za ovu poslednju bilo je zainteresovanih i iz Srbije i iz inostranstva, ali se i pored toga niko nije prijavio za javno nadmetanje", izjavio je Kostić.
On je istakao da će novu licitaciju zakazati za naredni mesec, a tačan datum održavanja i početnu cenu odrediće narednih dana.
Prva licitacija "Niške pivare" bila je zakazana za 11. septembar prošle godine i početna cena na tom nadmetanju iznosila je 396 miliona dinara.
Površina poslovnih objekata pivare koji se nude kupcima je 22.620 kvadrata, a ukupna površina zemljišta 3,65 hektara.
Na prodaji su pogon za proizvodnju piva i sokova sa kompletnom opremom, kotlarnica, upravna zgrada, kamioni za transport robe i prodavnice.
Proizvodnja u "Niškoj pivari" obustavljena je 2012. godine, a stečajni postupak pokrenut je avgusta 2013. godine na predlog zaposlenih.