Vesti
Društvo i ekonomija
Ikea zapela kod Bubanj potoka
05.05.2015. 20:00
Izvor: Blic
Ikea zapela kod Bubanj potoka
Ministarka Zorana Mihajlović poziva “Ikeu” da podnese zahtev za građevinsku dozvolu, mada, kako saznajemo, još uvek nisu ispunjeni svi dogovoreni uslovi.
Jedan od uslova za podnošenje dokumentacije za prvi objekat koji bi se gradio u blizini Beograda, koji je naveden i u memorandumu o razumevanju koji su potpisali Mihajlovićeva, gradonačelnik Beograda Siniša Mali i regionalni direktor “Ikee” Vladislav Lalić, jeste izmeštanje naplatne rampe “Bubanj potok” sa sadašnje lokacije.
Pre samo nedelju dana Ministarstvo je poručilo da izmeštanje naplatne rampe nije uslov u memorandumu o saradnji, ali je Mihajlovićeva juče najavila da su u “Putevima Srbije” spremni za izmeštanje naplatne rampe i da Šveđani mogu da podnesu projekat.
- Trenutno je lopta kod “Ikee”. Grad Beograd i Ministarstvo su uradili sve. Izmeštanje naplatne rampe “Putevi Srbije” treba da obave za godinu dana. Neće kasniti jer je to toliko značajan projekat da nećemo dozvoliti kašnjenja - rekla je juče Mihajlovićeva.
I v.d. direktora “Puteva Srbije” Zoran Drobnjak potvrđuje da su spremili selidbu naplatne rampe kod Vrčina.
Da bi Šveđani podneli zahtev za građevinsku dozvolu i napravili prvi konkretan korak u gradnji, treba da se završi postupak u katastru. On je pri kraju. Ali, Šveđani još nisu, mada je to bilo najavljeno odmah nakon potpisivanja memoranduma, oktobra prošle godine, potpisali ugovor sa Direkcijom za gradsko građevinsko zemljište koji definiše investicije “Ikee” u neophodnu javnu infrastrukturu. Šveđani žele da investiraju u sve pristupne saobraćajnice robnoj kući, ali im je važno da ta ulaganja budu definisana ugovorom.