Vesti
Društvo i ekonomija
Organizacioni odbor Ponosa trans osoba sastao se s policijom
18.08.2015. 20:00
Izvor: Blic
Organizacioni odbor Ponosa trans osoba sastao se s policijom
Članovi i članice Organizacionog odbora "Ponosa trans* osoba" sastali su se sa predstavnicima Ministarstva unutrašnjih poslova povodom skupa tih osoba koji je zakazan za 20. septembar.
Kako se navodi u saopštenju Organizacionog odbora, na sastanku je bilo reči o procedurama i logistici neophodnim za održavanje skupa.
Istaknuto je da je odlično što su pripreme počele na vreme, kako bi mogli da se uzmu u obzir svi potrebni aspekti i kako bi se napravio detaljan plan, kao i da su preduzeti svi koraci u cilju da skup prodje u najboljem redu. Na sastanku je bilo reči i o bezbednosnoj proceni.
"Policija je prošle godine dokazala da je u mogućnosti da obezbedi dogadjaj ovakvog tipa. Naglašeno je da ukoliko se obave sve potrebne pripreme ne bi trebalo da bude nikakvih problema za održavanje skupa Ponos trans* osoba", navodi se u saopštenju.
Organizacioni odbor ističe da da nema mesta strahu za bezbednost, jer će, kako se navodi, skup biti bezbedniji za sve učesnike i učesnice nego što je to prosečan dan jedne trans* osobe.
"Niko nije slobodan dok svi nismo slobodni", poručio je Organizacioni odbor.
Skup "Ponos trans* osoba" najavljen je za 20. septembar u Pionirskom parku u Beogradu.