Vesti
Društvo i ekonomija
Pokrajina obezbedila krov nad glavom za raseljene
27.08.2015. 20:00
Izvor: RTS
Pokrajina obezbedila krov nad glavom za raseljene
Vojvođanska vlada dodelila je 22 miliona dinara, čime je obezbeđeno rešavanje stambenog pitanja za 61 porodicu izbeglih i raseljenih sa prostora bivše Jugoslavije, istaknuto je prilikom uručivanja ugovora o toj pomoći.
Pomoć za otkup 16 seoskih kuća i građevinski materijala za stambenu izgradnju za 45 objekata dodeljen je korisnicima sa područja 15 vojvođanskih opština, prenosi Tanjug.
Ugovore korisnicima je u Čurugu uručio pokrajinski premijer Bojan Pajtić istakavši da je investirano 22 miliona dinara čime je omogućeno da 61 izbeglička porodica sa prostora bivše Jugoslavije trajno reši svoj stambeni problem.
Pajtić je istakao da je okupljanje ovim povodom lep čin i da je, iako ovo nije formalna nadležnost Pokrajine, reč o ispunjavanju ljudske obaveze da se pomogne ljudima, koji su skoro pre dvadeset godina napustili svoje domove, saopštila je vojvođanska vlada.
"Investirali smo 22 miliona dinara, kako bi ove porodice obezbedile sebi kuće, odnosno materijal za njihovu izgradnju, i da sebi omoguće bolji život", rekao je Pajtić.
Prema njegovim rečima, izbeglice ne smeju biti zaboravljene i zanemarene a pokrajinska vlada će nastaviti da im pomaže, navodi se u saopštenju pokrajinske vlade.
Uručivanju ugovora prisustvovao je i direktor Fonda za pružanje pomoći Radomir Kukobat koji je podsetio da je osam godina rada fonda kroz program stambenog zbrinjavanja prošla 1.021 porodica.