Vesti
Društvo i ekonomija
Ministarstvo: Pacijent u KCV nema ebolu
31.08.2015. 20:00
Izvor: Blic
Ministarstvo: Pacijent u KCV nema ebolu
Pacijent koji je pre nekoliko dana smešten u Klinički centar Vojvodine (KCV) sa simptomima povišene telesne temperature i umora, nema ebolu rečeno je Tanjugu u Ministarstvu zdravlja.
Kako navode u ministarstvu, laboratorijske analize pokazale su da pacijent ne boluje od ebole, a očekuje se da Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" zvanično saopšti rezultate analiza odnosno o kojoj bolesti je reč.
Stanje pacijenta koji je od petka u izolaciji na Klinici za infektivne bolesti KCV trenutno je stabilno.
Inače, juče je u Novom Sadu održan sastanak kako bi se razmotrili dalji koraci u lečenju pacijenta koji se po povratku iz Afrike 26. avgusta javio na Kliniku za infektivne bolesti KCV sa simptomima koji upučuju na zaraženost nekom od tropskih bolesti.
KCV, kako je saopšteno iz te ustanove, raspolaže kapacitetima za zbrinjavanje pacijenata za koje se sumnja da su zaraženi nekom od tropskih bolesti i kada su u pitanju stručni kadrovi, oprema i lekovi za zbrinjavanje pacijenata.
Na sastanku je utvrdjeno i da su na vreme sprovedene sve preventivne epidemiološke mere predvidjene zakonom, blagovremeno obaveštene sve nadležne institucije i da su uzete sve potrebne analize koje se u takvim slučajevima sprovode.
Sastanku su prisustvovali predstavnici ministarstva kao i nadleznih zdravstvenih institucija.