Vesti
Društvo i ekonomija
Mirabank počela sa radom
15.12.2015. 20:00
Izvor: gdeinvestirati.com
Mirabank počela sa radom
Udruženje banaka Srbije (UBS) poručilo je zaduženima u švajcarskim francima koji štrajkuju, da je najbolje da svako pojedinačno ode u svoju banku i u razgovoru reši problem, izjavio je danas generalni sekretat UBS Veroljub Dugalić.
„UBS može opet da preporuči tim građanima – idite u svoju banku, tamo ćete dobiti najbolji odgovor, i sve što banke mogu da učine učiniće kroz pojedinačan razgovor“, rekao je Dugalić.
Dugalić je rekao Tanjuga da su se građani zadužili u francima u 16 banaka i podsetio da je i centralna banka dala predlog četiri modela, a i resorno Ministarstvo finansija se, kako je ukazao, uključilo i dalo svoje preporuke.
Modeli NBS su, kako je naveo, minimum koji banke nude dužnicima, a ne isključuju mogućnost da kombinuju modele – produženje roka i prebacivanje u evro, sniženje kamatnih stopa.
„Banke će posebnu pažnju posvetiti socijalno najugroženijim, a one imaju te podatke o zaduženosti i primanjima. Zato je najbolje otići u banku, jer banka najbolje poznaje svakog svog klijenta“, zaključio je Dugalić.
Mirabank iz UAE već počela sa radom
Dugalić je izjavio i da je banka ujedinjenih Arapskih Emirata Mirabank već počela da radi u Srbiji.
“Oni su već krenuli sa aktivnostima i počeli su da rade”, rekao je kratko Dugalić na redovnoj konferenciji za novinare u Udruženju banaka.
Upitan da komentariše eventualnu prodaju Marfin banke, on je rekao da UBS ne dobija tu vrstu informacija.
“Nismo u to uključeni. To su pojedinačne aktivnosti banaka”, precizirao je on.