Vesti
Društvo i ekonomija
Mali: Razmišljamo i o direktnim letovima za Čikago i Kanadu, potreban još jedan avion
18.12.2015. 20:00
Izvor: Blic
Mali: Razmišljamo i o direktnim letovima za Čikago i Kanadu, potreban još jedan avion
Predsednik Nadzornog odbora "Er Srbije" Siniša Mali je izjavio danas, povodom najave uspostavljanja direktnih letova Beograd-Njujork od juna, da se razmišlja i o nabavci drugog širokotrupnog aviona kako bi srpski avioprevoznik mogao da leti do još nekih destinacija u Severnoj Americi.
- Razmišljamo i o drugom široko-trupnom avionu, pošto jedan neće biti dovoljan, jer šta ćemo ako se taj avion pokvari. Nabavka i drugog aviona nam otvara mogućnosti da ne letimo samo u Njujork već i u Kanadu, Čikago i možda neke druge destinacije u Severnoj Americi - rekao je Mali za Pink.
On je kazao da se beogradski aerodrom užurbano sprema kako bi dostigao bezbednosni nivo potreban za direktne letove do SAD.
- Sada su u toku razgovori sa drugim najvećim aerodrom u svetu - JFK aerodormom u Njujorku oko toga da li će avion "Er Srbije" sleteti na terminal četiri ili osam koji je noviji i zato se borimo da to bude osam - kazao je Mali.
Gradonačelnik Beograda je istakao da su to, ipak, slatke muke pošto "ne pričamo više o tome da li imamo novaca i stabilnu aviokompaniju koja može da leti do Njujorka i da li imamo biznis plan za to".
Mali je naglasio da će Beograd biti jedini grad u regionu koji će imati direktne letove do SAD, dodajući da ni Atina nema direktne letove za Njujork.
- Uspostavljanje letova do Njujorka će biti pun pogodak za našu zemlju - poručio je Mali.
On je podsetio da će se do Njujorka leteti pet puta nedeljno i istakao da će cena aviokarte biti povoljna.
- U februaru će početi marketing kampanja i promocija cena. Karta će biti povoljna i cena potpuno konkurentna. "Er Srbija" ne želi da bude najjeftinija kompanija u regionu, to ostavljamo za lou kost kompanije kao "Viz er" i druge - naveo je Mali.
On je naglasio da je "Er Srbija" jedna od najuspešnijih u Evropi od manjih kompanija i da pokušava sebe da profiliše kao kompaniju koja nudi visok kvalitet usluga, jednak "Etihadovom" kvalitetu usluga.
- Shodno kvalitetu imamo i cenu karte, ali će sigurno biti jeftinija cena od konkurencije da bi što više ljudi koristilo tu rutu sa "Er Srbijom" - dodao je Mali.