Vesti
Društvo i ekonomija
Vučić: Od sada očekujte veće plate i standard
19.01.2016. 20:00
Izvor: Mondo
Vučić: Od sada očekujte veće plate i standard
Premijer Aleksandar Vučić izjavio je danas da ne očekuje dodatne teške mere u okviru fiskalne konsolidacije budžeta, te da građani mogu računati samo na "olakšavanje i poboljšavanje životnog standarda".
Ta procena, objasnio je premijer novinarima, temelji se na činjenici da je država na vreme preduzela mere i napravila dobre rezultate, u teškim uslovima, u kojima sada ceo svet uvodi vanredne ekonomske mere.
Prema njegovim rečima, borba za bolji život u Srbiji tek počinje, a uveren je da građani vide šta je težak i ozbiljan rad koji će doneti prave rezultate i bolji život, a šta su prazna i besmislena obećanja.
On je, na pitanje novinara povodom sumornih globalnih prognoza koje se tiču svetske ekonomije, istakao da je Srbija na vreme reagovala i da joj dalje ne slede teške, već možda samo neke nepopularne mere.
"Francuska uvodi vanredne ekonomske mere, Medvedev najavljuje dodatno smanjenje plata i rashoda, a kad smo mi preduzimali teške mere, svi su nam se smejali", ukazao je Vučić na ceremoniji obeležavanja početka radova na drugom mostu preko Save kod Ostružnice.
On je naveo da se, međutim, sada polako povećavaju plate i penzije, naplata akciza i poreza nikad nije bila bolja nego u januaru, i to su, kaže, stvari koje će i svi građani morati da počnu da osećaju.
"Naša borba za bolji život tek počinje i uveren sam da građani vide šta je siguran put, stabilnost, šta nisu prazna i besmislena obećanja i da samo težak i ozbiljan rad koji može da donese rezultate", rekao je Vučić.
Upitan da li će se negativni trendovi u svetskoj ekonomiji odraziti na Srbiju, Vučić je rekao da se svetski tokovi odražavaju i na našu zemlju, ali da smo se "dobro spremili".