Vesti
Društvo i ekonomija
Vučić Hagu: Poštujte Srbiju, pa da nastavimo razgovore
11.02.2016. 20:00
Izvor: RTV
Vučić Hagu: Poštujte Srbiju, pa da nastavimo razgovore
BEOGRAD - Život gospodina Zdravka Tolimira daleko je važniji od svih zahteva Haškog tribunala i to je ključno pitanje, a ne da li je neko vršio uticaj na svedoke, rekao je danas premijer Aleksandar Vučić odgovarajući na pitanja novinara.
Neko mora da nam pruži odgovor na pitanje zašto je čovek umro u pritvoru, naveo je Vučić i dodao da je njegov odgovor Hagu na jučerašnji odnos prema našem predstavniku na suđenju: "Gospodo, gospodine Ori i svi u Haškom tribunalu, naučite da poštujete Republiku Srbiju, a onda ćemo da nastavimo razgovore u skladu sa zakonima Srbije".
Primetivši da je neshvatljivo da do danas Vlada Srbije nije dobila odgovor na zahtev da se Tolimir pusti na lečenje, a da je u međuvremenu umro, Vučić je poručio da niko neće ponižavati Srbiju, pa ni Haški tribunal.
Kako je rekao, u slučaju troje radikala koje potražuje Tribunal, radi se o "malim" delima, za koje su predviđene kazne od nekoiko meseci, jer to nisu ratni zločini, a, s druge strane, onako nepoštovanje prema Srbiji koje je iskazano juče, to je neshvatljivo i nedopustivo.