Vesti
Društvo i ekonomija
Vulin: Za banjsko lečenje 360 miliona dinara
08.04.2016. 20:00
Izvor: Blic
Vulin: Za banjsko lečenje 360 miliona dinara
Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin izjavio je danas da će ove godine biti izdvojeno oko 360 miliona dinara za bolji standard penzionera, a da će najveći deo te sume biti opredeljen za odlazak naših najstarijih građana na banjsko lečenje.
Vulin je prilikom posete novosadskom Domu penzionera najavio da će u ponedeljak 11. aprila PIO Fond raspisati konkurs upravo u te svrhe.
- Ove godine moći će 12.000 penzionera da na račun PIO Fonda ode na lečenje u banje. Takođe, što više novca bude uplaćeno u taj Fond, ta institucija će moći da usmeri više sredstava za bolji standard penzionera – objasnio je Vulin.
Vulin je sa gradonačelnikom Novog Sada Milošem Vučevićem posetio Gerontološki centar Novi Sad − Dom Liman, kome je uručio licence za pružanje usluga domskog smeštaja za odrasle i starije korisnike i za usluge Pomoć u kući i Dnevni boravak.
Vulin je istu licencu uručio i Domu za odrasle i stare „Sveti Georgije“ u Petrovaradinu i istakao da je u Novom Sadu povećan standard penzionera zbog pomoći lokalne samouprave.
Gradonačelnik Vučević naglasio je da je zajedničkim sredstvima rekonstruisan Dom penzionera u Poštanskoj ulici i najavio da će uskoro u Novom Sadu biti otvoren 17. Dom penzionera, te da podrška lokalne samouprave najstarijim sugrađanima nikada neće izostati.