Vesti
Društvo i ekonomija
Knez Mihailova u plavom
20.06.2016. 20:00
Izvor: Mondo
Knez Mihailova u plavom
Policija proslavlja svoj dan. Pre centralne manifestacije u Makišu, centrom Beograda prodefilovali policajci.
Ministarstvo unutrašnjih poslova pozvalo je građane da dođu danas u 17 časova, da zajedno sa policijom proslave Dan Ministarstva unutrašnjih poslova i Dan policije.
Svečanost će, kako se navodi u saopštenju, biti održana u Nastavnom centru "Makiš" (Stari obrenovački put 1a).
Vršilac dužnosti direktora policije Vladimir Rebić povodom obeležavanja Dana Ministarstva unutrašnjih poslova i Dana policije, uručio je danas nagrade pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova, koji su svojim radom i zalaganjima postigli najbolje rezultate.
Više od 40 pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova, iz različitih organizacionih jedinica i više policijskih uprava, nagrađeni su pištoljima, saopštio je MUP.
Po uručenju nagrada, Rebić je istakao da je policija u prethodnom periodu ostvarila dobre rezultate u borbi protiv kriminala, očuvanju javnog reda i mira i odgovorila na sve pretnje i izazove.
"Srpska policija je pokazala da je spremna da se suoči sa svim izazovima koje na globalanom nivou pogađaju sve države sveta, pre svega sa najvećom opasnošću - opasnošću od terorizma i organizovanog kriminala, koji je sa njim povezan", naglasio je Rebić.
U sklopu obeležavanja Dana Ministarstva unutrašnjih poslova i Dana policije, pripadnici Policijske uprave za grad Beograd, u Knez Mihailovoj ulici, održali su tradicionalni defile.
Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović poručio je u nedelju da je Ministarstvo jedno od najjačih oslonaca Srbije i njenih građana kada je bezbednost u pitanju, kao i da građani uvek na njega mogu da računaju kada im je potrebno.
"Ovo je veliki dan u kome možemo s ponosom da poručimo da je naše Ministarstvo jedno od najjačih oslonaca Republike Srbije i njenih građana u smislu bezbednosti i da smo institucija na koju građani mogu da se oslone kada im je najpotrebnije", naglasio je ministar prilikom polaganja venca na spomen-ploču prvom ministru policije, vojvodi Jakovu Nenadoviću u okviru obeležavanja Dana Ministarstva, slave i Dana policije.
Premijer Srbije Aleksandar Vučić povodom Dana policije uputio je čestitku Stefanoviću i svim pripadnicima MUP, pozvavši ih da se još efikasnije bore protiv kriminala i korupcije.
"Svim pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova čestitam Dan policije, sa porukom da nastave da se još efikasnije bore protiv kriminala i korupcije, čineći tako život svakog građanina Srbije bezbednijim", navodi se u čestitki.
On je pohvalio pripadnike MUP-a za sve uspehe koje su ostvarili u prethodnom periodu i izrazio divljenje za njihovu hrabrost i odlučnost u svakodnevnoj borbi protiv raznih vidova kriminala, navodi se u saopštenju Kancelarije Vlade Srbije za saradnju s medijima.
"Oni su učinili ogroman napor kako bi podigli nivo borbe protiv organizovanog kriminala, podižući tako ugled zemlje u svetu. Pripadnici policije nebrojeno su puta pokazali da su uvek uz svoju državu i uz svoj narod. Iako obavljaju najteže poslove, često u jako teškim uslovima, čine to dostojanstveno. Naš je posao da ulažemo u policiju, jer to je ulaganje u budućnost", poručio je premijer.
Kako je rekao, pripadnicima MUP-a želi da svoj Dan provedu mirno.
"I još jednom da im zahvalim na svemu što su učinili kako bi se svi građani Srbije osećali bezbedno. Državi je potrebna profesionalna, odgovorna i moderna policija. Ponosni smo na vas", ističe se u čestitki.