Vesti
Društvo i ekonomija
Vlada podržava mlekare, i tako će ostati
08.07.2016. 20:00
Izvor: Mondo
Vlada podržava mlekare, i tako će ostati
Ministarka poljoprivrede Snežana Bogosavljević-Bošković izjavila je danas u Zaječaru da je to ministarstvo uspelo da zadrži sve mere pomoći mlekarskom sektoru i da će tako i ostati.
I ubuduće će proizvođači mleka moći da računaju na podsticaj za unapređenje proizvodnje, rekla je Bogosavljević-Bošković pri poseti mlekari Zaječar.
Ministarka je izrazila zadovoljstvo što naši poljoprivrednici svakodnevno toj mlekari isporučuju mleko, kao i što mlekara ima dobar sistem rada i proizvodi sireve i mleko u prahu, kao i druge mlečne proizvode.
Ona je podsetila da je Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine uspelo da u poslednje dve godine zadrži sve mere koje mogu da pomognu mlekarskom sektoru.
To se, podsetila je Bogosavljević - Bošković odnosi kako na podsticajna sredstva i premije za mleko tako i na niz drugih mera koje ministarstvo sprovodi kako bi pomoglo proizvođačima ne samo da nastave da se bave ovom proizvodnjom, već i da uvećaju svoja stada.
Ministarka je napomenula da Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine daje 25.000 dinara po mlečnom grlu, uz premije za mleko, a takođe ima i mere podsticaja za nabavku opreme za primarnu proizvodnju i preradu.
Bogosavljević - Bošković je obišla i poljoprivredno gazdinstvo Ljubiše Mihajlovića u selu Gamzigrad, koji dnevno 300 do 350 litara mleka isporučuje zaječarskoj mlekari.