Vesti
Društvo i ekonomija
Mihajlović: Građevinari, ja vam danas čestitam vaš dan i želim uspeh
08.08.2016. 20:00
Izvor: novaekonomija.rs
Mihajlović: Građevinari, ja vam danas čestitam vaš dan i želim uspeh
Potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović čestitala je Dan građevinara, istakavši da period stagnacije i pada građevinske inudstrije ove godine postaje prošlost i da se nada uzletu ove grane privrede.
"Vaš dan, Dan građevinara konačno dočekujemo sa rezultatima za koje smo se zajedno borili. Nemamo više samo nadu da će napori uroditi plodom, već i uspehe koje su nam oni doneli", poručila je Mihajlović.
Ona je navela da je udeo građevinarstva u bruto domaćem proizvodu Srbije povećan u prethodne dve i po godine sa četiri na 5,5 odsto.
"Reformisali smo sistem izdavanja građevinskih dozvola pa smo u maju ove godine ubeležili najviše izdatih dozvola u poslednjih deset godina. Predviđena vrednost radova u prva četiri meseca ove godine za 68,6 odsto je veća u odnosu na isti period 2015. godine. Sve to daje mi nadu da je ovo uzlet građevinarstva", istakla je potpredsednica Vlade.
Prema njenim rečima, Vlade Srbije za koju je to jedan od prioriteta će i nadalje biti tu za građevinare, obezbeđivaće novac za kapitalne projekte na kojima će raditi, navedeno je u saopštenju iz njenog kabineta.
"Ja vam danas čestitam vaš dan, želim vam punu zemlju gradilišta, želim vam uspeh u radu i, konačno slavimo vaš dan a da možemo reći - građevinarstvo u Srbiji se probudilo! Budite ponosni na to, ja svakako jesam", zaključila je ona.