Slobodno vrijeme
Turistički vodič
Hostel Majdas iz Mostara proglašen jednim od najboljih na svijetu
01.02.2018. 12:00
Izvor: klix.ba
Hostel Majdas iz Mostara proglašen jednim od najboljih na svijetu
Organizacija Hoscar, koja na godišnjem nivou vrši rangiranje hostela širom svijeta, proglasila je hostel Majdas iz Mostara jednim od najboljih na svijetu, piše magazin Forbes.
Hostel Majdas iz Mostara nagrađen je u tri kategorije, uključujući drugu nagradu za najbolji mali hostel na svijetu i treće mjesto za najbolji hostel u Evropi.
Hoscarova rang lista temelji se na nekoliko miliona recenzija koje su ostavili posjetioci koji su u 2017. smještaj rezervisali preko Hostelworlda, kompanije sa sjedništem u Dublinu koja prati ukupno 33.000 objekata u 170 zemalja.
Cilj nagrade je pokazati kako je moguće pronaći odličan smještaj po pristupačnim cijenama. Forbes piše da je ova nagrada u svijetu hostela kao Oskar u svijetu filmova.
Kriteriji za recenzije su: cjelokupno iskustvo posjetilaca, cijena, sigurnost, lokacija, osoblje, atmosfera, čistoća i opremljenost.
"Mnogo je iznenađenja ove godine. Naši putnici istražuju nove dijelove svijeta. Među jedanaest novih gradova koji su u 2017. bili najpopularniji su Bogota, Cartagena, Madellin, Santa Marta i nekoliko gradova u Vijetnamu", rekla je izvršna direktorica Hostelworlda Feargal Mooney.