Slobodno vrijeme
Turistički vodič
Ella Dvornik posjetila Blagaj: Zapanjena sam ljepotom ovog malog mjesta
04.10.2018. 12:00
Izvor: klix.ba
Ella Dvornik posjetila Blagaj: Zapanjena sam ljepotom ovog malog mjesta
Kćerka legendarnog hrvatskog muzičara Dine Dvornika i blogerka Ella Dvornik očarana je prirodnim ljepotama Blagaja kojeg je nedavno posjetila.
Ella je priznala da je u vremenu kada je tek započinjala s pisanjem bloga skroz drugačije razmišljala o putovanjima, odnosno da je imala želju posjetiti velike evropske gradove.
Kako kaže, u posljednje vrijeme otkrila je da se na internetu nalaze i brojne zanimljive destinacije poput Slovenije u kojoj je iskusila totalno drugačiji tip putovanja. Posjetu Sloveniji iskoristila je za odmor i uživanje u prirodi.
Popularna blogerka odlučila je i da posjeti Bosnu i Hercegovinu tačnije Blagaj. Inače, Ella je ranije boravila u Mostaru. Čitateljima bloga pojasnila je da je prelijepo naselje Blagaj udaljeno samo nekoliko minuta od Mostara.
"Bili smo zapanjeni nevjerojatnom prirodom i okolinom ovog lijepog malog mjesta dok smo hodali uz rijeku. Zaista je bilo uzbudljivo posjetiti dervišku tekiju na dnu planine. Postoji mnogo slatkih malih restorana gdje možete sjesti", navela je Dvornik.