Slobodno vrijeme
Turistički vodič
Centrotours otvorio ljetnu sezonu: Poletio prvi charter iz Sarajeva za Antaliju
21.06.2018. 12:00
Izvor: klix.ba
Centrotours otvorio ljetnu sezonu: Poletio prvi charter iz Sarajeva za Antaliju
U organizaciji turističke agencije Centrotours danas je sa Međunarodnog aerodroma Sarajevo poletio prvi charter let za Antaliju. Avionom avio kompanije Atlas Global u Antaliju je otputovalo ukupno 225 putnika koji će svoj godišnji odmor provesti u najpopularnijim ljetovalištima na antalijskoj rivijeri – u Kemeru, Beleku, Sideu, Alanji i u samoj gradu Antaliji.
Povodom prvog leta svi putnici su posebno dočekani i uz prigodne poklone ispraćeni. Turistička agencija Centrotours ove godine u ponudi ima preko 400 najboljih hotela na Antalijskoj regiji.
"Zbog velikog interesovanja za ljetovanja u Turskoj ove godine, uduplali smo naše kapacitete, pa tako ove godine letimo avionima tipa AIRBUS A321 kapaciteta 216 sjedišta, a danas uz 216 odraslih putnika imamo i 9 beba, pa je ukupan broj putnika 225. To je naš apsolutni rekord", rekao nam je Muamer Lutvić, direktor turističke Agencije Centotours.
"Planirano je da avioni za Antaliju lete ponedjeljkom i četvrtkom, sve do sredine septembra mjeseca. U Antaliji imamo 30 momaka i djevojaka koji će biti dostupni našim gostima, u Sarajevu smo obezbijedili besplatni parking za automobile za sve putnike koji preko naše agencije ljetuju u Turskoj, a u Turskoj imamo najbolje hotele sa raznim sadržajima kako za porodice s djecom tako i za parove, obezbijedili smo različite načine obročnog plaćanja, to znaju naši putnici i zbog toga se njihov broj povećava svake godine. Pozivam sve one koji još nisu odlučili gdje će ljetovati da se jave u neku od Centrotours poslovnica, ili nas pozovu putem telefona 033 407 ili 032 409 409, sigurno ćemo pronaći odgovarajuću ponudu za njih", rekao jeLutvić.