Slobodno vrijeme
Tehnologija
Još jedan odličan kompaktni fotoaparat
24.02.2009. 12:00
Izvor: Dnevni avaz
Još jedan odličan kompaktni fotoaparat
Fotoaparat posjeduje senzor od 10 megapiksela koji uspijeva bilježiti i najsitnije pojedinosti...
Snimanje fotografija i videozapisa olakšano je najnovijom tehnologijom prepoznavanja lica s automatskim fokusiranjem, automatskom ekspozicijom, jačinom blica i balansa bijele boje, koja prepoznaje čak i udaljena i djelomično vidljiva lica.
PowerShot SX10 IS štiti se od potencijalnog zamućivanja koristeći visoki automatski ISO i tehnologiju otkrivanja pokreta, koja prati pokrete fotoaparata i objekta radi postavljanja optimalne ISO osjetljivosti, bez obzira na situaciju snimanja. Servo AF prati objekte u pokretu i osigurava da će ostati u fokusu. Uz niz načina rada koji olakšavaju snimanje u zahtjevnim situacijama, PowerShot SX10 IS, također, nudi potpuno ručni način rada kako bi vam dao potpunu kreativnu kontrolu.
Moćni širokougaoni objektiv (28mm, f/2.8) s optičkim zumiranjem 20x omogućuje izuzetni telefoto doseg i fleksibilnost kompozicije. Ultrazvučni motor (USM) i motor s magnetnom zavojnicom (VCM) omogućuju brzo, precizno i gotovo nečujno zumiranje dok tehnologija optičkog stabilizatora slike kompanije Canon uklanja potresanje fotoaparata.
Fotoaparat posjeduje senzor od 10 megapiksela koji uspijeva bilježiti i najsitnije pojedinosti za vrhunske ispise velikog formata te. Obuhvaćajući najnovija dostignuća tehnologije za obradu slika, DIGIC 4 omogućuje smanjenje šuma.
Karakeristike
 Širokougaoni objektiv s optičkim zumiranjem 20x, optički IS
 10,0 megapiksela
 DIGIC 4
 Napredno prepoznavanje lica i tehnologija za sprečavanje zamućivanja
 Potpuna ručna kontrola
 Podesivi LCD od 2,5 inča
 Kotačić za odabir opcija, Moj izbornik
 i-Contrast
 Filmovi sa stereo zvukom