Slobodno vrijeme
Tehnologija
Jedinstvene bežične slušalice MW07 koštaju više od 500 KM
13.09.2018. 12:00
Izvor: klix.ba
Jedinstvene bežične slušalice MW07 koštaju više od 500 KM
Kompanija Master & Dynamic poznata je po izradi jedinstvenih slušalica, ali nove MW07 su njene prve luksuzne bežične slušalice vrhunskih performansi.
Cijena slušalica MW07 je 299 dolara, što je više od 500 KM, a mogla bi se uskoro i povećati.
Kao svaka potrošačka hardver kompanija, Master & Dynamic do sada je imao nekoliko grešaka u proizvodnji, ali MW07 tehnološki kritičari opisuju kao najbolje bežične slušalice na tržištu.
Unutrašnjost MW07 izrađena je od nehrđajućeg čelika, dok je površina slušalica izrađena od acetata koji se inače koristi za izradu okvira sunčanih naočala. Svaki par slušalica ima jedinstven dizajn.
MW07 dostupne su u boji oklopa kornjače, tamnoplavoj, sivo-smeđoj i mat crnoj.
Na desnoj slušalici ugrađena je tipka koja pokreće glasovnog asistenta, Google Assistanta na Androidima, Siri na iPhoneu te Bixby na Samsungovim uređajima.
MW07 imaju nekoliko zanimljivih opcija. Kada jednu od slušalica izvadite iz uha, automatski će se pauzirati audio koji slušate. Kada slušalicu vratite u uho, audio se nastavlja.
Iz Master & Dynamica su uključili i brzo uparivanje uređaja. Tako da, čim otvorite kutiju i izvadite slušalice, one će nastaviti Bluetooth konekciju koju su imale s posljednjim uparenim uređajem.
Slušalice MW07 su dostupne i za online narudžbu putem zvanične web stranice kompanije Master & Dynamic.