Slobodno vrijeme
Tehnologija
Neobični zvučnici za svakodnevnu uporabu
18.06.2009. 12:00
Izvor: Euro Blic.info
Neobični zvučnici za svakodnevnu uporabu
Statistički gledano vaši zvučnici su najvjerojatnije računalno sive boje, kockasti i krajnje dosadni. Zato ste ih zatrpali hrpom papira na stolu – jer ne želite da ih itko vidi. Riješite se srama jednim od ovih sjajnih zvučnika koji vas možda neće oduševiti svojim zvukom ali će vas barem nasmijati.

R2-D2 zvučnici
Teško je pisati o apsolutno bilo čemu a da ne naletite na neku Star Wars memorabiliju, pa, eto ovaj puta se radi o R2-D2 zvučnicima. Dolaze u paru za prihvatljivih 28$ (via Amazon). Glavu robota morate otvoriti (kao kantu za smeće) da bi zvuk došao do punog izričaja, no pošto mališani nemaju vlastito napajanje ne nadajte se tko zna kako glasnom zvuku.

Zvučnik za bicikl
Ako imate bicikl i iPod ovo je prava stvar za vas. Zaboravite na slušalice i nabavite si ovaj stylish zvučnik tako da svi oko vas mogu čuti što vi slušate. Vodonepropusno kućište prilično liči na bocu s vodom pa ga možete držati tamo gdje inače držite bočicu s vodom (da, pitanje je što onda s vodom, no život je težak, što da vam kažemo). Kako se ne bi zabili u kakvu banderu tražeći omiljenu pjesmu uz ovaj zvučnik dolazi i daljinski upravljač koji montirate na volan. I to sve za povoljnih 38$.

Sladoled zvučnik
Ovaj ‘zvučnik’ je teško uopće komentirati a kamo li nešto pametno napisati o njemu. Da, radi se o povećem kupu od sladoleda u kojem je sakriven zvučnik. Kada čujete cijenu od 1250$ (za par) vjerojatno ćete se ohladiti, ali radi se o prilično velikim zvučnicima od 100 W promjera 17 inča. Kome trebaju ovakvi zvučnici i gdje bi čovjek tako nešto držao nama zaista nije jasno.

Kamen zvučnik
Na prvi pogled nije posve jasno što će vam zvučnik u kamenu, ali ako želite u vrtu postaviti nekoliko diskretnih zvučnika kako bi mogli uživati u omiljenim notama shvatit ćete da se većina zvučnika ne uklapa u zelenilo, a tu je i problematika sa žicama koje treba navlačiti okolo. Za 80$ (via Amazon) ovaj bežični zvučnik će riješiti oba problema. Domet bazne stanice je 50m pa osim ako nemate gigantsko imanje to bi vam trebalo biti dovoljno.