Slobodno vrijeme
Tehnologija
Što očekivati od suradnje Nokie i Intela?
25.06.2009. 12:00
Izvor: Euro Blic.info
Što očekivati od suradnje Nokie i Intela?
Intel i Nokia potpisali su strateški ugovor oko rada na novoj vrsti mobilnih uređaja kojim bi i Intel duboko zagazio na mobilno tržište. Iz ovih kompanija ipak nisu dali više detalja o vrsti uređaja na kojima će raditi, kao niti kada takve uređaje možemo očekivati na tržištu. Nokijini uređaji na Intelovim čipovima?
Tržišni analitičari smatraju suradnju ovih kompanija iznimno važnom za dugoročne planove Intela koji je za klijenta dobio najvećeg mobilnog proizvođača na svijetu, no mnogi sumnjaju kako prve plodove/uređaje ove suradnje ipak nećemo vidjeti za godinu-dvije. Ovime se toj kompaniji pruža da u budućnosti zauzme vodeće mjesto na tržištu procesora za mobilne telefone i prestigne Qualcomm i Texas Instruments koji trenutno dominiraju tržištem.
Inače, Intel i Nokia namjeravaju definirati novu mobilnu platformu pored već postojećih pametnih telefona, netbooka i klasičnih prijenosnika te su iz tih kompanija naglasili da se njihova suradnja više odnosi na tehnološku kolaboraciju, a ne na neke specifične proizvode. S obzirom da ipak nismo saznali više detalja, s nestrpljenjem čekamo nove informacije o suradnji ovih kompanija.