Slobodno vrijeme
Tehnologija
Dacia Sandero Stepway u Njemačkoj 9900 eura
07.07.2009. 12:00
Izvor: Dnevni avaz
Dacia Sandero Stepway u Njemačkoj 9900 eura
Sandero dobio SUV optiku na karoseriji, te puno crne i srebrne plastike
Dacia je za tržište u Njemačkoj odredila cijenu od 9990 eura za početni model Dacia Sandero Stepway.
Vrlo brzo će zainteresirani kupci u Njemačkoj moći naručiti ovaj novi automobil, s time da se prve isporuke kupcima očekuju tek u oktobru. Sandero Stepway je u biti dobro znani Sandero koji je dobio SUV optiku na karoseriji, te puno crne i srebrne plastike za šik optiku. Karoserija je od tla udaljena za dodatna dva centimetra, ali i pored off-road dizajna Stepway nije predviđen za vožnju izvan asfalta, jer mehanika nije doživjela nikakve druge promijene koje bi to omogućavale. Ipak verzija Stepway u svakom pogledu izgleda puno bolje od ‘normalnog’ Sandera.
Dacia Sandero Stepway pokreću dva motora. Osnovnu verziju pokreće 1,6-litreni benzinski motor sa 87 KS, a drugi motor je 1,5-litreni common-rail turbodizelaš sa 68 KS. Uz oba motora dolazi ručni mjenjač sa pet stupnjeva prijenosa, s time da benzinac ima prosječnu potrošnju 7,6 l/100km, a dizelaš 5,3 l/100km.
Zanimljivo je da Sandero Stepway ima samo jedan paket opreme koji je izveden iz serijskog paketa opreme Ambiance koji serijski uključuje ABS, dva zračna jastuka, a minimalni komfor osigurava servoupravljač i centralno zaključavanje bez daljinskog upravljanja.
Svakako treba napomenuti da za bočne zračne jastuke nije moguće uopće doplatiti, kao ni za ESP. No, zato su tu 16 colski laki naplatci, metalik lak karoserije, maglenke, te naslon stražnje klupe preklopiv o omjeru 1:2. Prtljažnik je obujma od 320 do 1200 litara, skoro jednako kao i kod ‘normalnog’ Sandera. Može se doplatiti za radio-CD (460 eura), elektropaket sa električnim prozorima i daljinskim centralnim zaključavanjem (300 eura) kao i klima uređaj za 850 eura.
Dacia za Sandero Stepway u Njemačkoj daje garanciju od tri godine ili 100.000 km uz šestogodišnju garanciju od hrđe i dvogodišnju na lak. Osnovna verzija Dacia Sandero Stepway 1,6 košta 9990 eura, a Dacia Sandero Stepway 1,5 dCi košta 11.290 eura. Navedene cijene i svi podaci odnose se na modele za tržište u Njemačkoj.