Slobodno vrijeme
Tehnologija
S7550 Blue Earth: Stigao solarni mobitel iz Samsunga
19.01.2010. 12:00
Izvor: 24sata info
S7550 Blue Earth: Stigao solarni mobitel iz Samsunga
Samsung S7550 predstavljen je pod motom The Blue Earth Dream, a radi se o tome da je Samsung korisnicima na konkretan način pokazao na koje se sve načine može umanjiti emisija štetnog CO2 i štedjeti energija u svakom stadiju od proizvodnje i korištenja do upotrebe samih proizvoda.
Ujedno, Samsung S7550 Blue Earth predstavlja prekretnicu i u materijalima koji se koriste u izradi uređaja jer u potpunosti eliminiše otrovne supstance iz mobilnih telefona, dok su sama pakovanja izrađena od recikliranih materijala. Samsung je svoj mobilni telefon dizajnirao u obliku ovalnog "svjetlucavog kamenčića", a prva od mnogih specifičnosti koja ga krasi je solarni panel koji se proteže preko cijelog zadnjeg dijela kućišta i u stanju je generisati energiju dovoljnu za komunikaciju uvijek i svugdje. To ga ujedno čini prvim mobilnim telefonom kojem energiju za rad osigurava sunce. Usto, S7550 Blue Earth je u potpunosti izrađen od reciklirane plastike nazvane PCM, koja je dobivena iz plastičnih boca za vodu, što značajno umanjuje korištenje goriva i emisije CO2 u procesu proizvodnje. Uređaj, kao i punjač, nemaju nikakvih štetnih supstanci poput nusproizvoda paljenja na bazi broma, berilija i ftalata.
Što se tehnikalija tiče, Samsung S7550 Blue Earth je punokrvan multimedijalni uređaj osposobljen za cijeli niz aktivnosti. U njegovo svega 14,2 milimetra tanašno tijelo integrisana je kamera od tri megapiksela koja, osim fotografija, snima i videoisječke.
Za muzičku podlogu u dugim šetnjama se brinu MP3/eAAC+/WMA player te FM radio sa RDS-om, dok je za reprodukciju videodatoteka tu H.263/H.264/MP4/WMV player. Za brz download sadržaja sa interneta, ali i surfanje mobilnim internet stranicama će pomoći podrška za rad u najnaprednijim HSDPA i Wi-Fi mrežama, dok su za povezivanje sa drugim uređajima ili kompjuterom osigurana žična (USB 2.0) i bežična (Bluetooth 2.1) veza. Osim toga, model S7550 se hvali i sa 130 MB interne memorije koju je moguće nadograditi microSD karticama do maksimalno 16 GB, a TFT ekran (240x400 piksela) osjetljiv je na dodir i prikazuje 16 miliona boja.