Slobodno vrijeme
Tehnologija
Sajam automobila u Ženevi
Novi modeli na stoti rođendan Chevroleta
09.02.2010. 12:00
Izvor: Sarajevo-x
Novi modeli na stoti rođendan Chevroleta
Na 80. međunarodnom sajmu automobila u Ženevi Chevrolet će nagovijestiti šta će sve evropski kupci moći vidjeti u Chevroletovim prodajnim salonima u sljedećih nekoliko godina.
"Nakon Cruzea 2009. i Sparka 2010., naša će jubilarna, stota godina postojanja - 2011. donijeti pet novih zanimljivih Chevroleta u Evropu“, rekao je predsjednik i izvršni direktor Chevroleta Europa, Wayne Brannon. Tokom 2011. Chevrolet će predstaviti posve novi porodični jednovolumen temeljen na oglednom modelu Orlando te legendarni Chevrolet Camaro u kupe i kabrioletskoj izvedbi.
Zvijezda Chevroletovog štanda u paviljonu dva bit će ogledni automobil Aveo RS, koji će ovdje imati svoju evropsku premijeru nakon što je predstavljen svijetu na Sjevernoameričkom međunarodnom sajmu automobila prošlog mjeseca. Ovaj ogledni model krasi dinamičan i uzbudljiv izgled koji predstavlja najavu Avea iduće generacije. Duži, širi i prostraniji od trenutne produkcijske verzije Avea, ogledni model RS ima sve elemente dizajna specifične za automobile više klase, i to one vezane za interijer i eksterijer, te predstavlja mogućnosti personalizacije koje će potencijalno biti dostupne s Aveom sljedeće generacije. Ogledni automobil Aveo RS ima 138 konjskih snaga jak (103 kW) 1,4-litarski Ecotec motor s turbopunjačem. Šesterostepeni ručni prenos napravljen je kako bi osigurao dinamično iskustvo vožnje.
"Konceptno vozilo Aveo RS jasno pokazuje da smo spremni napraviti veliki korak naprijed u segmentu manjih automobila", rekao je predsjednik i izvršni direktor Chevroleta Evrope, Wayne Brannon. "Svojim dolaskom u Evropu 2011. novi će Aveo biti posve usklađen sa sjajnim Cruzeom i Sparkom, našim najnovijim kompaktnim modelima."