Slobodno vrijeme
Tehnologija
Haljina koja u sebi ima ugrađen mobitel: Upoznajte izum koji će revolucionirati svijet!
02.09.2010. 12:00
Izvor: 24sata
Haljina koja u sebi ima ugrađen mobitel: Upoznajte izum koji će revolucionirati svijet!
Crna haljina predstavlja neizostavan detalj koji svaka žena ima u ormaru. Idealna za veče, dan, zimu, ljeto... Ali, sada ta "krpica" prelazi na novi tehnološki nivo – u sebi će imati ugrađen mobitel, i zvat će se M- dress.
M-dress je haljina namijenjena svim ženama kojima je dojadilo neprestano kopati po torbama, u tenutku kada zvonjava mobitela postaje sve jača, a te male "proklete" spravice nema nigdje na vidiku.

Sa ovom revolucionarnom high tech crnom haljinicom, odgovarajućom za nošenje u svim prilikama, potraga za mobitelom postat će stvar prošlosti. Mobilni telefon skriven je u haljini, a na zvuk mobitela bit će dovoljno samo podići ruke.

SIM-kartica nalazi se ispod etikete, dok je antena prišivena u donji rub haljine, u visini koljena, kako bi izloženost zračenju bila što manja.

Ali, da vas ne bi nepotrebno zaveli, haljina koju je dizajnirala kompanija CuteCircuit ima i svoje nedostatke, prenosi portal Mashabel.

Riječ je o ograničenom broju programiranih kontakata, jer ovakav mobitel neće imati ni ekran, ni tastaturu tako da slanje SMS-ova nije moguće.

M-Dress će se naći na londonskom tržištu već 2011. godine, a o cijeni se zasad ne govori.