Slobodno vrijeme
Tehnologija
Smartphonei
Apple predstavio novi iPhone, ali "zvijezda večeri" bio je iPad Pro
24.09.2015. 12:00
Izvor: mojportal.ba
Apple predstavio novi iPhone, ali "zvijezda večeri" bio je iPad Pro
Za razliku od prošle godine, kad je Apple prvi put predstavio iPhone u dvije veličine, ovoga puta nije bilo tako radikalnih promjena. Kao što se i očekivalo, noviteti se zovu 6S i 6S Plus, veličina zaslona ostala im je ista, a dizajn se nije pretjerano mijenjao.
Kako piše Večernji list, jedna od najvećih novosti je sustav 3D Touch zahvaljujući kojem uređaj različito reagira ovisno o jačini dodira i pritiska na zaslon. Poboljšane su kamere i uvedena je funkcija Live Photos koja "oživljava" fotografije - dodirom na zaslon neki dijelovi se pomiču i uključuje se zvuk.
Novi smartphonei napravljeni su od čvršćeg aluminija kako bi se spriječilo savijanje koje je mučilo neke korisnike iPhonea prethodne generacije, a novost je i ružičasta boja.
Cijene startaju od 199 dolara za 6S i 299 dolara za 6S Plus, a isporuke kreću 25. rujna.
No, valja istaknuti da je "zvijezda" sinoćnjeg predstavljanja u Appleu ipak bio iPad Pro, dosad najveći i najsnažniji Appleov tablet.
Pro ima retina-zaslon od 12,9 inča rezolucije 2742x2048 piksela, a performansama se ozbiljno približio prijenosnim računalima - s 64-bitnim čipom treće generacije A9X čak je 22 puta brži od prvog iPada. Baterija traje 10 sati. Uređaji kreću u prodaju u studenom po cijeni od 799 dolara za verziju s 32 GB i 949 dolara za 128 GB.