Slobodno vrijeme
Tehnologija
Mars Exploration Rover
NASA najavila objavu ‘ključnih otkrića’
12.11.2015. 12:00
Izvor: mojportal.ba
NASA najavila objavu ‘ključnih otkrića’
NASA će u četvrtak u 20 sati po našem vremenu s javnošću podijeliti ‘ključna otkrića’ misije Mars Exploration Rover, piše na njihovim službenim stranicama.
Prenos press konferencije ići će u živo na njihovim stranicama, a osim sudionika pressice (ključni govornik je Michael Meyer, vodeći naučnik misije), drugi detalji nisu otkriveni.
Podsjećamo, uz pomoć podataka koje je Rover poslao prošlog mjeseca sa sigurnošću je utvrđeno postojanje tekuće vode na Marsu, a objavi te vijesti prethodilo je slično priopćenje u kojem se najavljivalo veliko otkriće.
Crveni planet godinama se smatrao beživotnim, ali je zbog dosadašnjih otkrića i ove objave internet zajednica u velikom uzbuđenju.
Logično, već su krenule špekulacije o objavi ‘ključnih otkrića’ koje je NASA dodatno potpalila objavom na Twitteru da je vijest ‘iznimno uzbudljiva’. Pretpostavke koje imaju najviše zagovaratelja su odgovor na pitanje kako je Mars izgubio atmosferu, je li na Marsu moguć život, a neka nagađanja su otišla toliko daleko da neki tvrde da će NASA objaviti postojanje izvanzemaljskog života.