Slobodno vreme
Tehnologija
DVD čitač za poneti
01.05.2007. 12:00
Izvor: B92
DVD čitač za poneti
Napokon jedan DVD čitač za poneti, a da ekran nije na preklapanje! Philips je pre dve nedelje hrabro odlučio da unese malo novine u ovom delu tehnologije i najavio skorašnje pojavljivanje svog novog DVD player-a PET830. U stvari preklopni mehanizam postoji, ali samo kao vid zaštite vašeg ekrana.
Dizajn je na prvi pogled zaista impresivan. Ekran mu je 8.5 inch-a uz famoznu Zero Bright Dot garanciju, koja vam omogućava da aparat zamenite za novi ili da vam pare budu vraćene, ako je SAMO jedan pixel oštećen! Pored standardnog DVD formata, na njemu će te moći gledati i video zapise u DivX i MPEG 4 formatima kao i naravno slušati muziku u MP3/WMA formatu.
Na žalost, osim ovih podataka Philips ne želi da saopšti ništa više pre nego što se PET 830 ne pojavi na Consumer Electronics Show (CES) 2007 Show u Las Vegas-u sledećeg meseca. Kada će biti detaljno predstavljen kao i cena i tačan datum njegove komercijalizacije. Najavili su samo da će cena biti ležerno veća od njegovih prethodnika iz PET 800 familije. Ako uzmemo u obzir da za zadnju seriju DVD player-a PET 825 treba da odvojimo oko 250-300€, možemo sebi napraviti malu projekciju buduće cene.