Slobodno vreme
Tehnologija
Intel predstavio nove uređaje
30.03.2015. 12:00
Izvor: Blic
Intel predstavio nove uređaje
Korporacija Intel je organizovala događaj “Intel Spring Technology Showcase 2015”, gde je predstavljen niz najnovijih i najmoćnijih uređaja za poslovne i privatne korisnike, dostupan korisnicima u Srbiji.
Uređaji koje proizvode Acer, Asus, Lenovo, Tesla i Toshiba bili su dostupni novinarima i partnerima da ih isprobaju i saznaju više o njihovim karakteristikama. U fokusu su bili prvi proizvodi 5. generacije Intel Core familije procesora: Acer Aspire Switch 12, Asus Transformer Book T300 Chi, Asus Zenbook UX305, Lenovo* Think Pad Helix i Lenovo* Yoga 3 Pro.

Nedavno predstavljena, 5. generacija procesora čini dostupnim niz novih i jedinstvenih PC formata, bilo da je reč o 2-u-1 uređajima, Ultrabook računarima, ultratankim preklopnim uređajima i mini PC računarima, koji imaju dvostruko duže vreme autonomije baterije i dvostruko bolje performanse, a uz to su i preko 50 odsto lakši nego laptop računari kakvi su se proizvodili pre samo četiri godine. Modeli 2-u-1 su PC računari ovog doba, jednostavni za korišćenje i prilagodljivi svakom režimu rada: laptop onda kada je potreban ili tablet onda kada korisnik to poželi.

Intel je ujedno i predstavio detalje o 5. generaciji Intel Core procesorske porodice sa vPro tehnologijom koja donosi unapređenja na polju bežičnog povezivanja, preinstaliranih bezbednosnih opcija, bolje performanse i unapređenu upravljivost. Ovo će omogućiti zaposlenima i kompanijama da unaprede konkurentnost i budu produktivniji.

Takođe, prikazan je i niz najnovijih tableta, smart telefona i 2-u-1 uređaja koje pokreću procesori iz Intel Atom procesorske porodice, a proizvode ih Tesla i Toshiba.