Slobodno vreme
Tehnologija
Velika promena: Novi iPhone ostaje bez otvora za slušalice?
30.11.2015. 12:30
Izvor: B92
Velika promena: Novi iPhone ostaje bez otvora za slušalice?
Prema navodima iz Japana, kako bi dobili što tanji iPhone 7, Apple bi mogao da izbaci klasični otvor za slušalice, koje bi se spajale preko Lightning konektora.
Apple je često iz generacije u generaciju stanjivao iPhone, ali ove godine smo dobili neznatno deblji iPhone 6S u odnosu na prošlogodišnju šesticu. Međutim, u nastojanju da predstave što tanji telefon, sledeće godine mogli bi da dobiju prvi iPhone bez 3,5 mm otvora za slušalice na kakav smo navikli već godinama na svim telefonima.

Japanski MacOtakara navodi kako bi slušalice na sledećoj generaciji trebalo da se spajaju preko Lightning konektora koji se sada koristi za napajanje i spajanje s računarom. Oni koji bi hteli da koriste klasične slušalice, trebalo bi da imaju nekakav adapter. Ovakav bi potez doneo nešto više od milimetra uštede na debljini telefona, ali i mogućnost da se koriste naprednije slušalice.

Naravno ovakve glasine treba uzeti s velikom dozom rezerve. Naime, pitanje je da li bi proizvođači masovno počeli da nude Lightning slušalice, uz već postojećih nekoliko modela na tržištu.