Slobodno vreme
Tehnologija
Apple: iPhone 6S je najbolji telefon na svetu!
11.09.2015. 12:00
Izvor: Mondo
Apple: iPhone 6S je najbolji telefon na svetu!
Apple je u San Francisku predstavio svoje nove proizvode i vrlo hrabro najavio iPhone 6S od 4.7 inča i iPhone 6S Plus od 5.5 inča za koje tvrdi da su najbolji smartfoni na svetu!
Godišnja Apple konferencija počela je, naravno, pozdravnim govorom Tima Kuka, direktora kompanije, koji je rekao da je zadovoljstvo videti toliko posvećenih korisnika Apple uređaja ima širom sveta i istakao da je Apple Watch-om zadovoljno čak 97 odsto korisnika!

Ipak, vest otvaramo novim iPhone modelima, a priču o SATU naći ćete u nastavku.
1 / 16Izvor: Apple/GSMArena.
Apple iPhone 6S pozivnica.

iPhone 6S i iPhone 6S Plus (roze boje)

Apple-ov obožavani proizvod je čak 75 odsto uvećao popularnost u Kini, recimo. "iPhone 6 i iPhone 6 Plus su najpopularniji telefoni na svetu i zadovoljstvo njihovom upotrebom je veće nego kod bilo kog drugog modela telefona" poentirao je Tim Kuk.

Apple tvrdi da su novi modeli najbolji telefoni ikad na svetu!

Nova vrsta aluminijuma, serije 7000 koja se koristi u avio industriji onemogućiće savijanje i ojačati telefon dodatno. Novi modeli dolaziće u četiri boje, uključujući roze, sa dve veličine ekrana (4.7 inča i 5.5 inča sa retina matricom), unapređenim multitouch sistemom i potpuno novim sistemom korišćenja ekrana. To je 3D Touch, koji omogućava da se jačinom stiska na ekran koriste dodatne opcije i podmeniji. Jači pritisak aktivira dodatne opcije, a pritisak se meri posebnim novim senzorima.

3D Touch, odnosno Force Touch, koji smo prvo upoznali na Huawei Mate S fabletu, donosi mogućnost "dubljeg prodiranja" u menije korišćenjem jačeg pritikska u aplikacijama koje se najčešće koriste, ne u svim, ali je 3D Touch integrisan širom iOS 9 operativnog sistema, ne samo na nekoliko mesta, koliko ih sada ima Huawei Mate S. Spomenuti su kamera, selfi kamera, Instagram, poruke, galerija, multitasking, igre, mejlovi, mape i druge Apple i nezavisne aplikacije.
Foto: MONDO portal.
iPhone 6S i iPhone 6S Plus Igre.

U iPhone 6S i iPhone 6S Plus ugrađen je Apple A9 čip nove arhitekture, koji ima bolje performanse po pitanju CPU upotrebljivosti za čak 80 odsto, a što se grafike tiče za čak 90, što je i demonstrirano igranjem popularnih igara, u kojima je korišćen i 3D Touch sistem sa 60 fps.

Dodat je i novi Motion Sensor koji će raditi zajedno sa Apple A9 čipom. Unapređen je i Touch ID na 2.0 nivo, koji omogućava dvostruko brže korišćenje senzora i snažniju zaštitu.

iSight kamera sa zadnje strane je veličine 12 megapiksela ima 50 odsto više "fokus" piksela, koji omogućavaju da se izbegnu "artefakti" i neprirodne boje, ali da se održe bolji kvalitet i detaljnost slike. Da bi dokazali kvalitet kamere u Apple-u su tokom prezentacije prikazali netaknute slike nastale korišćenjem iPhone-a 6S iz aviona, na kojoj je prikazan Menhetn - slika zaista izgleda impresivno! Prvi put u istoriji Apple proizvoda omogućeno je i snimanje 4K videa sa iPhone 6S i 6S Plus! Tu je i TrueTone blic sa dve lampe, koji se prilagođava okruženju i čini slike bistrijim, svetlijim i u slučaju fotkanja lica ljudi - prirodnijim i životnijim. Ovaj blic sad se zove Retina blic! Prednja, selfi kamera je unapređena, takođe, pa se kao blic može koristiti CEO iPhone ekran!

Apple je predstavio i Live Photo opciju, ali je to, zapravo, kopija WIndows Phone opcije na Lumia telefonima, koja kadar snima par sekundi pre i posle okidanja fotke, a koje možete pregledati kasnije u galeriji sa ili bez zvuka. Ipak, u Apple izvedbi se ne koristi mehanički kamera-taster, što je na Lumijama slučaj, nego predstavljeni 3D Touch sistem.

Novi iPhone dolazi sa poboljšanom Wi-Fi konekcijom, unapređenom LTE mrežom i novom aplikacijom koja će omogućiti da Android korisnici lakše pređu sa svog Google telefona na iPhone 6S ili iPhone 6S Plus, uz prenošenje svih kontakata, fajlova i aplikacija.

Apple će početi da prima narudžbine za novi iPhone od 12. septembra, a prve isporuke planirane su za 25. septembar u najrazvijenijim zemljama. Do kraja godine će valjda biti i u Srbiji, zajedno sa još 130 zemalja i kod preko 400 operatora. iOS9 će stići na podržane iPhone modele i iPad od 16. septembra.

Pre nego što nastavite dalje baš nas zanima da čujemo vaše mišljenje u komentarima ispod vesti i na Facebooku,Twitteru i Instagramu.
Apple Watch i Watch OS 2

Osim toga, poput Samsung Gear S2 kružnog prstena, sad će i Apple Watch moći da se "šeta" kroz menije i obaveštenja rotiranjem krunice sata. Takođe, sad Apple Watch ima već 10.000 aplikacija u prodavnici, a dolaze bolje zdravstvene aplikacije, kao i mnoge popularne poput I translate ili Facebook Messengera. Masa u sali je "odlepila" na mogućnost sata da, uz dodatne senzore, trudnice slušaju otkucajesrca svoje bebe preko sata!

Apple je po ceni Sport modela dodao nove kaiševe i završnicu u boji ružinog zlata i zlata, ali i (product) RED opciju, koja je deo globalne kampanje za borbu protiv side.

Watch OS2 softver će biti dostupan od 16. septembra.

"Za samo pet godina iPad je promenio način na koji radimo, učimo i kreiramo sadržaje", rekao je Tim Kuk najavljujući novi iPad Pro. "Ovo je NAJVEĆA iPad novost od lansiranja iPad-a", rekao je Kuk i najavio iPad Pro sa 12.9 inča ekranom (skoro 33 centimetra).

iPad sad ima sliku u slici, Slide over i Split Screen opcije koje omogućavaju bolju iskorišćenost prostora displeja. Ovaj iPad ima ukupno 5.6 miliona piksela, sa TFT matricom displeja i varijabilnom opcijom osvežavanja koja štedi energiju prilagođavanjem osvežavanja aplikacijikojase koristi. Odnos stranica ekrana je 4:3. Prema rečima Apple-a novi čip Apple A9X je brži od 80 odsto portabl PC računara na tržištu i čak bolji od 90 odsto njih u slučaju grafike! AutoCad 360 je prezentovan na premijeri i iPad Pro ga je "poterao" u 60 fps bez ikakvih problema!

Apple je dodao novu vestu konektora, koji su nazvali "Smart" konektor, preko kojeg se prenose energija, internet veza i drugi podaci, a magnetnim dodirom se lako spajaju u prirodan položaj. Apple je predstavio i Apple olovku i ovo je deo koji prilično podseća na ono što Microsoft godinama radi sa Surface proizvodima. Apple Pencil je dopunjiv dodatak, koji ima poznati Apple konektor, kako bi se olovka mogla napuniti punjačem ili direktno kroz iPad Pro konektor. Nove aplikacije posebno se kreiraju za ovu olovku, jer Apple tvrdi da je najnaprednija olovka ikad napravljena u IT svetu, a ponaša se baš kao i svaka obična olovka, s kojom smo upoznati.

VRHUNAC iPad Pro prezentacije bio je trenutak kad je MICROSOFT predstavio svoje OFFICE proizvode i mogućnosti koje oni dobijaju sa iPad Pro, Apple Pencil i

Apple iPad Pro specifikacije:

- Ekran: 12.9 inča, 2.732 x 2.048 piksela, 5.6 miliona piksela na ekranu
- CPU: Apple A9X
- Debljina: 6.9 milimetara (6.1 ima iPad Air 2)
- Težina: 712 grama
- Ostalo: Četiri zvučnika i novi audio sistem, LTE, Wi-Fi, tri standardne boje kućišta
- Baterija: do 10 sati rada
- Cena: 799 evra za model od 32 GB sa Wi-Fi vezom
- Cena dodataka: Olovka 99 evra, Smart Keyboard 169 evra.

Apple TV redefiniše televiziju

Nažalost, Apple TV nije i neće skoro biti u Srbiji, ali ćemo spomenuti Apple TV, naravno, jer mu je Apple posvetio veliki deo svoje prezentacije. Apple dodaje univerzalne aplikacije u svoj TV sistem, Siri integraciju u potrazi za multimedijom kroz najpopularnije aplikacije, kao i potpuno novi daljinski koji će istovremeno poboljšati način korišćenja i olakšati ga. Apple TV je sada integrisan sa Apple Music srevisom za muziku i striming radio stanica širom sveta (Apple Music nije dostupan kod nas još uvek, kao ni AppStore).

Apple TV je dobio i novi iOS zasnovan TV OS koji omogućava neke od aplikacija sa iPhone i iPad uređaja na TV-u, kao i povezivanje sa oblakom i drugim aktuelnim servisima.

Nova Apple TV usluga vrti se najviše oko igara, koje se "sele" sa iPhone i iPad uređaja na TV, koji će koristiti sistem sličan Wii konzoli i omogućiti da se igrama upravlja mrdanjem džojstika u svim pravcima i osama. Apple TV je osetljiv i na glas, što će igrama dodati potpuno novu dimenziju!