Slobodno vreme
Tehnologija
Novi fleš diskovi Majkrosofta i SanDiska
14.05.2007. 12:00
Izvor: Mondo
Novi fleš diskovi Majkrosofta i SanDiska
Softverski gigant Majkrosoft i kompanija SanDisk, poznata po proizvodnji fleš memorijskih kartica, najavili su da će u zajedničkom angažmanu razviti napredne memorijske kartice koje će omogućiti korisnicima Windows operativnih sitema lakše snimanje na te minijaturne medije.
Kompanije su odlučile da razviju već postojeću "U3 Smart" tehnologiju kompanije SanDisk, koja korisnicima dozvoljava transfer ličnih Windows aplikacija, medju koje spadaju web browseri, e-mail programi, multimedijalne aplkacije i produktivni alati.
U zajedničkom saopštenju, izmedju ostalog, navodi se da će Majkrosoft biti zadužen za razvijanje softverskih rešenja, dok će SanDisk obuhvatiti razvoj hardvera, tačnije "TrustedFlash" tehnologije, koja omogućava da se korisniku omogući fleksibilnost u izboru uredjaja na kojima će reprodukovati podaci, a u isto vreme i spreči njihovo neovlašćeno kopiranje.
Prema najavama, nove memorijske kartice će biti veličine žvakaćih guma, a na iste se mogu pohraniti kompjuterski fajlovi i aplikacije. Pojava kartice na tržištu očekuje se u drugoj polovini 2008. godine.