Slobodno vreme
Tehnologija
"Halo 3" ne izaziva oduševljenje
16.05.2007. 12:00
Izvor:
"Halo 3" ne izaziva oduševljenje
Majkrosoft je dozvolio da se pogleda malo njihova "Halo 3" igra koja će najverovatnije predstavljati završni deo pucačke tehnologije koja je stekla popularnost širom sveta. Međutim, oni koji su mogli da "zavire" nisu baš bili oduševljeni onim što su mogli da vide.
"Na grafici mora da se radi. Ne razlikuje se mnogo od prethodnog dela. Imaju pet ili šest meseci do objavljivanja tako da će ispeglati oni to. Kada uporedim sa drugim stvarima koje se razvijaju, onda se ovo baš i ne ističe", rekao je Nikolas Puleo, urednik igračkog veb-sajta Evilavatar.com
Javno testiranje igre, sa beta verzijom, počinje sledeće srede. Mnogi već sa nestrpljenjem očekuju da vide kako će sada izgledati igra sa futurističkim vojnikom koji treba da spase čovečanstvo od vanzemaljske koalicije.
Jedna od stvari koja bi trebalo da bude naročito interesantna je izuzetna realističnost pokreta koja će pratiti stvarne zakone fizike. Ovo naročito ističu iz firme Bungie Studios, koja pravi igru, pa će tako mrtva tela da plutaju, granate koje padnu u sneg će ostajati na mestu, dok će one koje padnu na tvrdu površinu da se odbiju i otkotrljaju. Meci će rikošetirati kada se odbiju od zidove.
Prva "Halo"" igra je pomogla Majkrosoftovoj Xbox konzoli da zauzme svoje mesto na tržištu, dok je naslednik postao jedna od najuspešnijih igara ikada napravljenih - samo se za prvih 24 časa prodalo oko 2,5 miliona kopija što je donelo zaradu od 125 miliona dolara. Igra je, takođe, pomogla razvoju Xbox Live servisa na netu koji, iako je delimično besplatan za ovu igru, opet uspeva da dobije oko 50 dolara po igraču godišnje za mogućnost da se takmiči protiv drugih.
Iz Majkrosofta, prema poslednjim najavama, očekuju da će "Halo 3" nadmašiti "Halo 2" po prodaji u prvih 24 časa.