Slobodno vreme
Kompjuteri i internet
Idealan za Windows Vistu
28.05.2007. 12:00
Izvor: Press
Idealan za Windows Vistu
Monitor Samsung SyncMaster 206 BW ima dinamički kontrast 3.000:1, pun spektar boja i neverovatan odziv od 2 ms
Krajem 2006. godine kompanija Majkrosoft plasirala je na tržište novi softverski paket pod nazivom "Vindouz vista". Na osnovu toga, postavila je i rigorozne standarde za uređaje koji mogu da prikažu "Vindouz vista" softver u punom sjaju. "Samsung" monitor nove serije 20", model "206BW", po svojim karakteristikama je sertifikovan za upotrebu i u potpunosti podržava "Vindouz vista" softver.
Sa "Vindouz vista" operativnim sistemom korisnici će se bolje snalaziti na svom desktopu. Novi operativni sistem postavlja standarde u izvršavanju poslovnih zadataka uz pomoć opcije "Look and Feel", koja omogućava izvršenje nekoliko zadataka istovremeno, što povećava produktivnost u poslovnoj primeni.
Pri rezoluciji 1.680x1.050 u tekst procesoru možete da prikažete dve stranice A4 teksta jedne do druge, tako da njihov sadržaj bude lako čitljiv čak i sa razdaljine od dva metra.
Na sličan način možete da kombinujete bilo koju poslovnu aplikaciju sa Web browser-om ili klijentom za elektronsku poštu, ili možda da prikažete Word i Excel u isto vreme. Na taj način značajno ćete uštedeti vreme i rad na računaru učiniti efikasnijim.
I ljubitelji igrica će biti zadovoljniji, jer model "206 BW" ima dinamički kontrast 3000:1, pun spektar boja i neverovatan odziv od 2 ms, što razliku između igre i realnosti pravi jedva vidljivom. Važno je napomenuti da ovaj monitor ima odnos dijagonala 16:10 (u wide-screen formatu), HDCP priključak koji preko digitalnog DVI ulaza daje veću sigurnost, bolji kvalitet i više uživanja.
Ovo je jedan od najboljih monitora 20" u Wide formatu koji se može naći kod nas u ovom trenutku. Sa cenom koja potpuno opravdava ono što nudi, plasira se na visoko mesto među monitorima svoje klase.
Sa istim karakteristikama, ali po nižoj ceni, u prodaji možete da se nađe i monitor dijagonale 19", model "931BW", a za zahtevnije korisnike monitor dijagonale 22", model "226BW".