Slobodno vreme
Kompjuteri i internet
Zašto je Windows 8 podbacio
17.11.2014. 14:00
Izvor: Mondo
Zašto je Windows 8 podbacio
Jedan od Microsoftovih čelnih ljudi, Džo Belfiore, otkrio je moguć razlog zašto je Windows 8 podbacio.
Prema rečima Džoa Belfiorea, koji je za "Computig" govorio na TechEd konferenciji u Barseloni početkom novembra, Windows 8 podbacio je iz jednog razloga - nije stigao u pravo vreme. "Windows 8, iako je doneo pregršt tehničkih unpređenja, nije dobio hardversku podršku koju smo očekivali. Proizvođači hardvera nisu bili spremni za njega i nekako se sve nije poklopilo. Ni softverski "talas" nije ga dovoljno dobro podržao, pa programeri nisu dovoljno uložili u razvoj aplikacija i softvera za Windows 8", rekao je Belfiore britanskom portalu.

Za razliku od Osmice novi Windows 10 tesno će biti razvijan sa "hardverašima" i posebno okrenut enterprajz sektoru, ali, naravno, ni korisnički segment neće nimalo biti zapostavljen. Windows 10 već izaziva ogromnu pažnju i mnogi ga s nestrpljenjem očekuju. Trebalo bi da se pojavi tokom 2015. godine, a o Technical Preview verziji, koja već može da se preuzme i koristi, sve detalje objasnili smo vam u OVOM TEKSTU.

Što se nas tiče, Windows 8 jeste stabilniji, brži i kao stvoren za tablete i uređaje osetljive na dodir. Ipak, nedoslednost desktop interfejsa, izbacivanje nekih od opcija na koje su korisnici navikli, poput Start menija, odvratili su korisnike od kupovine Windowsa 8. Windows 8.1 ispravio je puno toga što je Windowsu 8 nedostajalo, pa na njega imamo mnogo manje zamerki.