Slobodno vreme
Kompjuteri i internet
Dell predstavio UltraSharp zakrivljeni monitor
26.01.2015. 12:00
Izvor: B92
Dell predstavio UltraSharp zakrivljeni monitor
Kompanija Dell je predstavila novi monitor iz UltraSharp serije, koji pored panoramskog zakrivljenog ekrana, poseduje i WQHD rezoluciju i 21:9 format slike.
Model sa oznakom U3415W dobitnik je i CES nagrade za inovacije na nedavno održanom Međunarodnom sajmu potrošačke elektronike u Las Vegasu.

Zakrivljeni ekran dijagonale od 34 inča omogućava široko vidno polje koje angažuje kako primarne tako i periferne oblasti vida, povećava ugao gledanja i udobnost korišćenja uređaja sa ravnomerne distance. To, prema saopštenju proizvođača, znači da zahvaljujući zakrivljenom ekranu, korisnik manje pokreće oči u odnosu na rad sa ravnim monitorom.

Panoramsko vizuelno iskustvo koje nudi monitor Dell UltraSharp U3415W olakšava i rad na aplikacijama sa dva različita računara istovremeno, zahvaljujući tehnologiji „slika u slici“, kao i komforniji rad koristeći samo jednu tastaturu i miš za upravljanje sadržajem. Od ergonomskih opcija, monitor pruža standardno podešavanje nagiba ekrana, kao i tilt (podešavanje vertikalnog ugla nagiba) i swivel (podešavanja horizontalnog ugla) opcije rotacije osnove.

Dizajn od ekoloških materijala, U3415W je BFR/PVC-free (bez spoljnih kablova), poseduje ekološko staklo bez arsenika i LED panel bez žive.

Unapređeno upravljanje napajanjem sa PowerNap opcijom gasi monitor na minimalnom nivou osvetljenja ili ga automatski prebacuje u režim spavanja kada nije u upotrebi.