Slobodno vreme
Kompjuteri i internet
Obrt u priči o besplatnom Windowsu 10!
18.05.2015. 12:00
Izvor: Mondo
Obrt u priči o besplatnom Windowsu 10!
Vlasnici legalnog Windows softvera, koji imaju validan i pravilno instaliran Windows 7 ili Windows 8.1 dobiće Windows 10 besplatno, kao i buduće nadogradnje i Microsoft podršku dok traje životni ciklus proizvoda na kojem je Windows 10 instaliran.

Ono što je novo jeste najava na Windows blogu da Windows 10 NEĆE biti besplatan za sve one koji imaju instaliran nelegalan Windows, iako je ranije bilo rečeno drugačije.

Teri Majerson, jedan od direktora Microsofta, razjasnio je u tom blog zapisu da svi koji imaju nelegalan Windows i instaliraju zvaničan Windows 10 paket u uglu svog desktopa videće "watermark", odnosno obaveštenje da kopija Windowsa koju koriste nije zvaničan Windows OS.

Ukoliko se desi da se sa novom mašinom koja je nedavno kupljena i korisnik je dobio Windows s njom, nakon nadogradnje pojavi "watermark", korisnik bi odmah trebalo da se javi svom prodavcu računara da reši problem bez troška za sebe.

Besplatna ponuda za nadogradnju, dakle NEĆE se odnositi na korisnike sa prethodnom piratskom verzijom Windowsa, ali će ti korisnici dobiti mogućnost da za određenu nadoknadu dobiju legalan Windows 10. To, zapravo, znači da će ti korisnici MORATI da plate za validnu Windows 10 verziju, ali Microsoft obećava da će sa partnerima u svim regionima raditi na tome da ponuda bude što bolja.