Slobodno vreme
Kompjuteri i internet
Windows 9 Preview ipak početkom oktobra
22.09.2014. 13:00
Izvor: B92
Windows 9 Preview ipak početkom oktobra
Microsoft će održati konferenciju za novinare 30. oktobra na kojoj će se diskutovati o funkcijama koje će doneti Windows 9, ali prema novim izveštajima, beta verzija Windowsa 9 neće biti objavljena istog dana.
Kompanija iz Redmonda je već počela da šalje pozivnice za ovaj događaj, a izvori upućeni u problematiku su prvobitno najavljivali da će Microsoft iskoristiti promociju - ne samo za prikaz novog Windowsa 9 u akciji, već i početak isporuke korisnicima te verzije. Najnoviji izveštaj koji je objavio sajt WinBeta, citirajući izvore bliske Microsoftu, poručuje da je malo verovatno da 30. septembra bude debi prve bete Windowsa 9, jer Microsoft navodno želi da sačeka još nekoliko dana.

Već smo objavili da Microsoft neće strimovati javno ovu konferenciju, ali će novinarima biti omogućeno blogovanje uživo. Microsoft će demonstrirati Windows 9 betu pred publikom, ali ona neće biti objavljena istog dana, niti će novinarima biti dopušteno da sami probaju novu verziju operativnog sistema. Ovo znači da će Windows 9 Preview biti objavljen verovatno početkom oktobra, iako i dalje nemamo precizan datum. Microsoft je već poslao jednu verziju Windowsa 9 određenim novinarima, ali su zaključane mnoge funkcije poput višestrukih desktopa ili centra za obaveštenja. Sve one će biti otključane kada Preview verzija bude objavljena.