Slobodno vreme
Kompjuteri i internet
Stigao Windows 10 update, preuzmite ga odmah!
13.11.2015. 12:00
Izvor: Mondo
Stigao Windows 10 update, preuzmite ga odmah!
Ukoliko koristite Windows 10 verziju operativnog sistema, obradovaće vas vest da je upravo postala još bolja. Veliki jesenji update čeka da ga instalirate!
Microsoft je testirao novi Windows 10 update poslednjih nekoliko meseci, a sada je najnovija verzija konačno dostupna svima. Više od 110 miliona uređaja trenutno koristi Windows 10 i svima će biti ponuđena nova verzija. Update donosi ispravke bagova kao i neke promene korisničkog interfejsa koje su prvenstveno planirane za finalnu Windows 10 verziju.

Jedna od primetnih razlika je obojeni title bar za desktop aplikacije. Aplikacije sada deluju slično onim aplikacijama koje su isključivo dizajnirane za Windows 10. Microsoft je takođe poboljšao kontekstualne menije kako bi ih učinio većim i tamnijim i kako bi bili u skladu sa odabranom temom.

Još jedna velika promena je i integracija Skype-a sa Messaging i Skype video aplikacijama. Obe aplikacije su dostupne na Windows Store prodavnici.

Što se ostalih promena tiče, one nisu toliko velike – poboljšane su sistemske ikone. Microsoft sada dozvoljava Windows 10 korisnicima da aplikacije instaliraju na eksternu memoriju. Takođe, tu su i poboljšanja koja se odnose na tablet režim. Zatvaranje i prebacivanje iz jedne u drugu aplikaciju je sada mnogo lakše, piše The Verge.

Edge pregledač i Cortana su u najnovijoj verziji takođe unapređeni. Edge sada pruža mogućnost sinhronizacije omiljenih sajtova, podešavanja i još nekih stavki. Cortana može da funkcioniše bez Microsoft naloga, a može da razume i ispisane beleške. Nadogradnja je dostupna u okviru Windows Update centra.