Slobodno vreme
Tehnologija
Cisco kupuje BroadWare Technologies
01.06.2007. 12:00
Izvor: Mondo
Cisco kupuje BroadWare Technologies
Američka kompanija Cisco Systems, vodeći svetski proizvodjač mrežnih rešenja za Internet, objavio je konačni ugovor o kupovini privatnog BoradWare Tehnologies.
Kupovina BroadWare-a, vodećeg snabdevača softvera za video nadzor zasnovanog na IP, upotpunjuje Cisco-vu postojeću ponudu proizvoda video nadzora, što obi trebalo da obezbedi nesmetan prelazak sa analognog video nadzora na digitalno mrežno rešenje.
Ovom kupovinom Cisco će svojim klijentima pomoći da lako dodju do pristupa tekućem i snimljenom nadzornom video materijalu radi bržeg odgovora na istragu i rešavanje slučajeva.
Softver BroadWare-a omogućava na mreži zasnovan nadzor, upravljanje, snimanje i skladištenje audio i video materijala kojima ovlašćeni korisnici mogu da pristupe sa bilo kog mesta.
Ovo je 120. po redu kompanija koja je akvizirana. U tekućoj 2007. godini kompanija Cisco kupila osam kompanija, medju kojima su WebEx, SpansLogic,NeoPath, IronPort,...
Cisco, sa svojih 50.000 zaposlenih širom sveta, globalni je lider na polju mrežnih tehnologija,
a mrežna rešenja kompanije, koja se zasnivaju na Internet protokolu (IP), predstavljaju temelj svetske računarske mreže.